Стефан Янев ожени тайно сина си (Снимки)  

0

Щастливо събитие в личен план наскоро е имал Стефан Янев. Лидерът на „Български възход“ е оженил сина си Костадин за дългогодишната му годеница Петя. Размяната на обети обаче минала без шумно и пищно тържество, а само със скромна семейна почерпка в най-тесен кръг. Младите искали да се подпишат и да станат законно семейство, но без двудневни пиршества и десетки ритуали, характерни за сватбените церемонни у нас.

Костадин с жена си Петя

При Костадин и Петя хронологията на събитията върви наобратно. Сватбата им идва след появата на първородния им син, който е вече на 4 годинки. Синът на бившия премиер работи на държавна заплата в сферата на енергетиката. Костадин стартира шеметната си кариера като младши експерт в дирекция „Проекти“ на Българския енергиен холдинг през 2017 г., а към момента е повишил професионалното си ниво и вече се води експерт в отдел „Газови проекти“. Завършил е финанси в Софийския университет и от години прибира апетитно възнаграждение.
Според последните данни от 2015 г. средната заплата в БЕХ е била 2854 лева. 7 години по-късно сумата със сигурност е нараснала, предвид повишаването на стандарта на живот и инфлацията.

Неговата половинка Петя е родом от София, учила е в езикова гимназия в кв. „Красно село“, а после във Вроцлавския университет в Полша и НБУ в столицата. Към момента обаче не е ясно дали работи, или се е отдала на отглеждането на сина им.
Костадин има и по-малка сестра – Екатерина, която също е майка на момиченце, но все още не е минала под венчилото, макар да е сгодена за половинката си Иван. Той е един от най-известните бармани у нас, многократен участник в шоуто „България търси талант“. Дъщерята на бившия премиер също втора година е на сладък пост в енергийното дружество „Булгаргаз“, където получава над 3 хиляди лева държавна заплата за позицията си на експерт в отдел „Международно сътрудничество и връзки с обществеността“.

Янев и съпругата му Пенка редовно помагат за отглеждането на внуците, които често гостуват в дома им. Съпругата на лидера на „Български възход“ разполага с повече свободно време от него, тъй като е бизнес дама в частния сектор. Като собственичка на кантора за недвижими имоти Пенка може да си позволи сама да решава кога да работи и кога – не, за да отменя децата си в родителските им задължения.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече