Депутат от „Възраждане“ тръгна с трима души охрана, заплашили го с убийство

0

Депутат от Сливен се движи с трима души охрана и джип. 29-годишният Климент Шопов, който е народен представител от “Възраждане”, се появи с трима гардове в ресторант “Орешака” до Новоселския мост в Сливен.

Яките охранители стояха на съседна маса до тази на депутата, без да му пречат на общуването с посетители на заведението. Климент Шопов проведе няколко разговора и бе приветстван от доста хора. Когато депутатът стана да си ходи, неговите охранители се разделиха. Един излезе пред джипа. Друг застана зад волана, а третият бе неотлъчно до Шопов. Почти като на кино въпросният трети гард прошепна в слушалка “Излизаме”, разказва „СливенИнфо“.

Пред ресторанта гард отвори задната врата на джипа, за да влезе 29-годишният народен представител, който стана част от българския парламент преди по-малко от 2 месеца.

Климент Шопов е роден в Монреал. Той се отказа от канадското си гражданство и стана първият депутат на партия “Възраждане”, избран от Сливен.

Според клиенти на заведението джипът с народния представител и неговите гардове е със сливенска регистрация.

През последните три десетилетия Област Сливен е излъчила над 50 народни представители, но нито един не се е ползвал услугите на охранители.

От пресцентъра на партия “Възраждане“ уточняват, че срещу депутата Климент Шопов има смъртни заплахи за живота му. По случая се водело досъдебно производство.

“Охраната на депутата е наложена от закона, той не я иска, но е принуден да я приеме заради смъртните заплахи. Гардовете не са от НСО, но не са и частни“, казаха от пресцентъра на партията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече