Бойко Борисов към ДБ: Да не би да са объркали Вселенския патриарх с Ердоган?

0

Бойко Борисов подари на новостроящия се храм „Св. Стефан” в Южния парк камък от Йерусалим

 „В църква избягвам да говоря, но вселенският патриарх ни покани в църквата в Истанбул преди десетина дена. Десетки златни кръстове греят над Златния рог. Възстановихме Желязната църква заедно с Ердоган. Вече я има във всички туристически брошури, хиляди хора отиват там. Трябва да ви кажа, че  само това да сме направили- в Истанбул да греят два-три кръста е постижение”. Това заяви Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ предостави на църквата дарение – камък от Йерусалим, дошъл в истанбулската църква в Св. Стефан. 

„Понеже всички отчитат стотиците църкви, които направихме в България, че тук трябва да има камък с кръвта на Свети Стефан, с неговите мощи и избраха мен, за да предаруват дарението  на  църквата Св. Стефан”, допълни Борисов.

Той посочи, че само преди малко депутат от ДБ е попитал дали по време на посещението си в Истанбул лидерът на ГЕРБ се е срещал с президента Ердоган.

„Аз бях там за вас, които ще дойдете и ще целунете мощите на Св. Стефан. Освен да са объркали вселенския патриарх с Ердоган”, заяви Борисов.

Той посъветва ДБ да отидат и да се срещнат с турския президент, защото в много отношения Турция е пример за развита икономика.

„Господ да прости на тези, които говорят, за да прикрият менталното си противоречие”, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Това е храм, който се стори от много време, но с ваша подкрепа и ваше съдействие напредваме, за да може хората да почувства нашата молитва. Няма лошо да се общува с президента на Турция, когато всички  е с добро посланичество. Ние сме ви благодарни за вашата политика и вашето човешко отношение. Политиците дори чаша вода не могат да изпият заедно, но вие показвате точно обратното, за да се случват хубави и духовни неща”, обърна се владиката към Бойко Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече