Бунт във фонд „Земеделие“ срещу Явор Гечев, спуснати калинки и далавери (СНИМКИ)

0

Държавен фонд „Земеделие“ се раздира заради управленските решения на земеделския министър Явор Гечев, твърдят служители пред агенция ПИК.

Във ведомството бушуват сериозни съмнения за далавери, покровителствания от въпросния служебен министър. Като основен помагач на Явор Гечев в задкулисните дейности е сочен приятелят му в Държавен фонд „Земеделие“ – Георги Динев. С решение на Управителния съвет на фонда от 19 август 2022 г., или след като Гечев се настани в земеделското министерство, ръководството на фонда бе сменено, като единственият, който остана от предишното, бе именно Георги Динев. Неговата кариера в сектора на селското стопанство започва през 2010 г., когато е назначен като главен експерт в дирекция „Противодействие на измамите“ в ДФ „Земеделие“.

Съмненията са, че именно чрез Георги Динев се уреждат „свои хора“, които получават финансови средства от Фонда – както текущи плащания, така и отдавна отписани задължения. В коридорите на Фона се говори, че това се случвало срещу съответния процент за услугата.

Служители подготвят бунт и срещу друг от шефовете на фонда – Ива Иванова. Припомняме, че Иванова има спорна биография. Доскоро тя е била манекенка с дръзко поведение, а сега поема най-важния ресор – „селските райони“. Като негов шеф ще отговаря за около 1 млрд. лв. на година, тъй като ще управлява програмата и инвестициите в малките населени места.

Красавицата, която е родом от Бургас, е блестяла в провокативни пози и оскъдно облекло в сайтове за модели, показва бързо търсене в интернет. След стремглавото й изкачване до зам.-директорския пост във фонд „Земеделие“ снимките своевременно са свалени от сайтовете, но търсачката все още ги показва.В новия си живот на висш държавен кадър Ива Иванова изживява шеметна кариера. Тя първо става директор на дирекция „Договаряне“ в Държавен фонд „Земеделие“ по време на едно от предишните служебни правителства на Румен Радев. Сега, в новия служебен кабинет, тя вече е скорострелно издигната до зам.-директор на най-големия финансов фонд в държавата.

Неофициално редовите служители на Държавен фонд „Земеделие“ споделят , че Иванова е спусната лично от министър Явор Гечев. По думите им тя се ползвала с неговите протекции, но знанията и уменията й в никакъв случай не отговаряли на поста, който заема.

Във Фонда се надяват, че скоро ще има нов земеделски министър, който да назначи ново ръководство, за да се преустановят далаверите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече