Застраховат дома на Радев за 26 милиона

0

На стойност 26 милиона лева ще бъде застрахована резиденция „Бояна“, където живеят президентът Румен Радев и жена му Десислава, става ясно от обществена поръчка, публикувана от администрацията на Министерски съвет, чиито краен срок за събиране на оферти изтече на първи декември, пише „Ретро“.

Вече втори мандат семейството Радеви обитават правителствената вила „Калина“, която е част от комплекс „Бояна“. Там те разполагат с басейн, джакузи, сауна, солариум и личен фитнес, а това е само малка част от ВИП екстрите, които ще се сдобият със застраховка за милиони. Вилите обитавана от държавните лица са под денонощна охрана от НСО, но комплексът има и хотелска част, която може да бъде наета от всякакви граждани за провеждане на различни мероприятия – конференции, сватби, коктейли и други поводи.

Лятната резиденция на властта „Евксиноград“ също е част от обществената поръчка. Стопанството край Варна ще бъде застраховано от край до край, включително и колекцията му с вина, която е на стойност над един милион лв. „Слънчевото бунгало“, където обикновено почиват пример и президент през лятото още от времето на Тодор Живков, ще бъде застраховано само по себе си за над 790 хиляди лв. На свой ред „Фердинандовата къща“ струва около 367 хиляди лв. Най-големият актив в резиденцията е самият дворец „Евксиноград“, който е оценен на стойност над 4 милиона лв. Градината с бадеми от 7 декара пък ще бъде със застраховка за 11400 лв. Имотите и вещите на властта се застраховат срещу 24 риска, сред които пожар, експлозия, бедствие, земетресение, бури, урагани, течове, кражби и др.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече