Орисват внучката на  Борисов

0

Новородената внучка на Бойко Борисов ще бъде орисана от майка си Венета и най-близките до нея жени точно 40 дни след появата си на бял свят, писа „Ретро“.

 Малката Виктория проплака на трети ноември, а след броени дни ще бъде първият голям празник посветен на нея. Според българската традиция на 40-ия ден от раждането на бебето задължително се прави ритуалът известен като „погача“. Поверието гласи, че през този ден бебето не бива да бъде показвано пред чужди хора.

 Празникът се казва „погача“ защото именно обредната питка е най-важният елемент, а разчупването й се прави само от жени, близки до родилката, роднини и приятелки, които са с чисти намерения. Те носят подаръци за бебето и сладки храни за майката, за да е сладка кърмата й, и да е сладък животът на детето. Всяка гостенка поднасят дарове наричайки живота на пеленачето да е изпълнен с щастие, късмет любов, разум, богатство и други благополучия.

В мъжкото царство малката Виктория е обгрижвана с много внимание от своите двама батковци. Първородният внук на Бойко Борисов, който е кръстен на него през януари 2023-а ще стане на седем годинки. Братчето му Иван вече е на 4. Венета и половинката й Иван Атанасов сбъднаха мечтата си да имат дъщеря, пазейки цялата бременност на Венета в тайна. Майката на Венета Стела, която от  години живее в Америка още не е виждала детето на живо. Тя обаче е изпратила подаръци за бебето и другите си две внучета и съвсем скоро планирала да организира поредното си идване в родината за да се види с близките си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече