Нинова си прави пиар с Ламбо, а не се вясна на помена му (Снимка)

0

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се появи на фотоизложбата „Ако си дал“ в НС с автор Иван Стоименов и съдействието на ПГ на „БСП за България“ по повод 80-годишнината на Стефан Данаилов за поредната пиар акция.

Ето и речта на социалистката, публикувана от БТА:

Уважаеми колеги,

Събрали сме си днес с тази изложба да изразим за пореден път уважението и обичта си към Ламбо по повод 80-годишнината му. Неслучайно е наречена „Ако си дал“, защото Стефан даде много на България, на политиката, на културата, на хората, на нашата партия, на учениците си – на целия български народ.

Разбира се, за нас беше много специален. Беше стълб в партията. И стари, и млади отивахме при него, винаги когато е трудно, когато е сложно, когато имахме нужда от мъдър съвет, от решителни действия или просто от човешка милувка. Много ни липсва! Във всякакъв смисъл – и политически, и човешки.

Нека и днес по този повод да го уважим, да се поклоним пред паметта му, пред труда му, пред любовта, която даде на България, на българския народ, на студентите си, на нас – неговите другари, и остави светли завети на поколения след нас.

От нас зависи да ги предадем на по-младите, защото те бяха не прости партийни завети, те бяха общочовешки завети в национален интерес на България, в опазване на духовността, на културата, на традициите на българската държава. Вечни и непреходни съвети, думи и завети.

Нека почива в мир и ако отнякъде ни гледа, да знае, че го обичаме и винаги ще го обичаме, ще го уважаваме, ще се покланяме по всеки повод на неговото голяма сърце.

Благодаря ви.

Припомняме, че на 29 ноември се навършиха 3 години от смъртта на актьора.

На боянските гробища не бяха забелязани нито близката на приятелка на Ламбо Корнелия Нинова, нито други политици, или пък представители на ръководството на Народния театър, които дори не бяха изпратили цветя.
 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече