Дъщерята на Кирил Петков наследява бизнес за милиони

0

Най-голямата от трите дъщери на Кирил Петков ще наследи бизнес за милиони за производство на хранителни добавки, пише „Ретро“.

Ванеса Петкова съвсем скоро завърши за био инженер престижния Нюйоркски университет, а специалността, с която се дипломира, е била избрана от баща й, за да може тя да поеме фамилния бизнес. През миналата седмица Кирил и жена му Линда отидоха на тайно посещение на наследницата  си в разгара на политическата криза у нас, като само самолетните им билети до Ню Йорк стрували по 4 бона на човек.

Въпреки че Ванеса е имала критични моменти в отношенията с родителите си през годините, сега отново са близки. Преди време възникнал раздор между нея и баща й, защото тя искала да се откаже да учи за биоинженер и да се занимава с изкуство. Още в трети курс тя го помолила да замине за Флоренция, където искала да работи над своя книга. Той обаче порязал мечтите й и заявил, че в такъв случай

няма да я издържа и ще се наложи да работи като сервитьорка.

Образованието на Ванеса в Ню Йорк е струвало на бившия премиер близо 400 хиляди лв. По всяка вероятност най-голямата щерка на Кирил и Линда ще остане в Щатите да развива бизнеса му с пробиотици на американския пазар, където той от години се хвали, че добавките му са тотален хит.

Малко известен факт е, че самият Петков, преди да реши да се върне в България, дълго време е живяла именно в Ню Йорк. Неслучайно и до ден днешен спестяванията си в размер на над един милион и двеста хиляди лв. той държи в долари в американска банка.

В САЩ дъщеря му живее досущ като наследница на богата фамилия. Самата тя е споделила че обитава жилище в Бруклин, който в последните години е един от най-скъпите квартали в Ню Йорк, наравно с прочутия Манхатън. Средният наем за месец на малък апартамент там възлиза на над 3000 долара.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече