Дъщерята на Радев печели с екзотика ролята на еврейката Сара

0

Търсихме актриса с ретро излъчване, не знаехме коя е, обясняват от екипа

Освен с талантлива актьорска игра Дарина Радева печели с екзотично и ретро излъчване ролята на единствената еврейска царица в България.


Дъщерята на президента Румен Радев влиза в образа на младата и красива Сара, която пленява сърцето на цар Иван Александър, и българският владетел я взима за втора съпруга, изоставяйки вече остаряващата Теодора. Снимките на лентата започват през април, а по план най-късно през януари 2024-а филмът „1349 лето Господне“ трябва да бъде по кината.


Това сподели пред „България Днес“ копродуцентът на филма Десислава Ковачева, която заедно с Максим Генчев е моторът на продукцията. Продуцент е БНТ, като 6 месеца след излизане на филма по кината той ще бъде излъчен и по обществената телевизия.

Царица Сара

Царица Сара

„Дарина бе избрана на кастинг измежду няколко претендентки. Не знаехме, че е дъщеря на президента. Тя е много екзотична. Търсехме визия, която да не е съвременна. Освен много талантлива като актриса Дарина носи ретро излъчване, с което много ни впечатли“, сподели още Деси Ковачева, която бе двигател и на филма „Ботев“.

Десислава Ковачева

Още две красиви актриси влизат в екипа на филма. Неда Спасова ще се превъплъти в ролята на първата и изоставена от цар Иван Александър съпруга Теодора. Докато Сара Драгулева, позната на зрителите като сервитьорката Гери от сериала „Братя“, ще играе колоритната роля на царската любовница.

Предвидени са 20 снимачни дни. Най-много от тях ще бъдат в Бачковския манастир, където се пази единствената икона на цар Иван Александър, рисувана по негово време. Той е и ктитор на обителта. Там ще бъде пресъздаден по специален начин и уникалният царски дворец на владетеля, който е бил най-големият в Европа по време на Средновековието.

Филмът ще стъпи върху повестта „Иван Александър“ на Иван Вазов, а екипът ще заложи на хубавото и звучно българско слово.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече