Пускат компромат срещу Нинова, Радев я реже за мандат

0

Третият мандат за съставяне на правителство няма да отиде при Корнелия Нинова, както се предполагаше, пише в новия си брой „Галерия“.

Срещу червената лидерка скоро ще бъде пуснат компромат, свързан с миналото й и по-конкретно с „Техноимпекс“. Въпросните материали имали  богословията на президентството и скоро ще се тиражират, твърдят политици. Според тях тези  стари неща се вадят целенасочено, за да бъде компрометирана Нинова непосредствено преди червения конгрес.

Расте вероятността третия мандат да получи Стефан Янев,

който едва ли ще лансира себе си за премиер. За министър-председателския пост все още текат договорки, а министерствата са обект на тягостни пазарлъци.

„Янев ще бъде нещо като арендатор и ще трябва да се съобразява с онези, които му диктуват условията – Борисов и Радев“, твърди източникът на „Галерия“.

Подобни изказвания направиха и висши кадри на ГЕРБ, които дори посочиха, че третият мандат за премиер отново може да бъде издигнат проф. Николай Габровски, но този път не като партийна кандидатура на ГЕРБ, а като обединител и експертна фигура.

Това обаче едва ли ще се случи, защото междувременно около Радев нараства броя на кандидатите за министър-председател и сред тях бил и Николай Василев, с чиято поява може да се финализира желанието НДСВ да се върне в управлението на страната.

Третият мандат изглежда като все по реализуем заради дългите совалки и заради изяснените вече мераци към определени сектори, смятат депутати. Колкото и да е трудно според тях е възможно да има правителство но не с втория мандат.

Акад. Николай Денков обаче продължава да бъде фаворит не само на „Продължаваме промяната“, а и на отделни политици, според които той може да успее с приемливо за мнозинството правителство.  Очаква се обаче той да получи мандата едва след празниците,  което означава, че едва във втората седмица на януари е възможно парламентът да гласува предложения  от него кабинет.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече