ЦИРК! Зарков пак отрича да е бил котката на Мая Нешкова: Подлагат ме на контролиран психонатиск

0

Правосъдният министър в служебното правителство Крум Зарков отново отрече да е пребивал съседската котка на певицата Мая Нешкова и композитора Кирил Икономов през 2019 г. и подозира, че му се налага определен топ психологически натиск заради реформите в съдебната система, които се опитва да наложи. 

Зарков окачестви пред Нова телевизия, че изнесените факти в медиите около скандала заради въпросната котка като нелепици, но не уточни защо е водена преписка и как се е стигнало до снемането на писмените му обяснения, цитирани вчера и от Lupa.bg, пред полицаите. 

„21 януари догодина е най-ранната дата, на която може да има антикорупционно законодателство. Aко няма стабилно мнозинство и правителство, шансовете за приемането на подобен закон намаляват“. Това е прогнозата на Зарков за хода на новата нормативна база.

„Никой не е над закона. Върховенството на закона е, че всички са подчинени и никой не е над него. В този смисъл антикорупционното законодателство  има за цел да фиксира един отдавнашен проблем. Разследването не къде да е, а по високите етажи на властта. Онези хора, които биха могли за влияят поне формално на разследването. Такъв закон бихме могли да имаме най-рано на 21 януари, след като депутатите взеха решение предложенията между първо и второ четене да продължат дотогава“, коментира той въпроса кога в България ще има действащо антикорупционно законодателство, което нито да е „нечия бухалка, нито чадър”.

По думите му ако няма стабилно мнозинство и правителство – шансът тези закони да бъдат приети тези закони намалява. „Бяха приети два закона, но те бяха гласувани на 7 декември. Минаха 14 дни, през което време можеше да се работи. Сега се дават още три седмици време. Само по себе си това не е драматично, но не е и добър знак. Приемам го като отстъпление от заявката на парламентарните сили, че проектите по Плана за възстановяване ще имат приоритет. Явно това не е така, защото НС обсъжда други закони, а един антикорупционен закон по Плана вече беше отхвърлен”, подчерта правосъдният министър.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече