Костя Kопейкин стана доктор

0

С докторска титла пред името се е накичил Костадин Костадинов. Лидерът на Възраждане държи титлата доктор да присъства навсякъде в личната му кореспонденция в парламента, макар малцина от колегите в Народното събрание да знаят, че той всъщност има такава. Оказа се, че политикът от Варна неотдавна е станал доктор, но не по медицина а по етнография.

След като първо завършил за юрист във Велико Търново, а след това завършил и магистратура по Балканистика, решил , че иска да се издигне още по-нагоре в академичната стълбица.

Така записал и защитил докторантура по етнография в Института по етнология и фолклористика към БАН. Преди да влеезе в голямата политика, Костадинов пак е работил на държавна заплата, но

далеч по-ниска от депутатската, която получава в момента. Лидерът на Възраждане дълго време е бил директор на регионалния исторически музей в Добрич, но напуснал заради натиск по политически причини.

 Докато сега пише закони, навремето издава учебник по родинознание за деца от първи до четвърти клас, снима документални филми и пише исторически книги.

Всъщност Докторската титла носи солидни финансови бонуси на Костадин Костадинов що се отнася до заплатата му на народен представител. Според закона към основното месечно възнаграждение депутатите взимат по още 10 на сто от него ако имат научна степен доктор. Титлата доктор на науките пък им осигурява дори до 15% допълнителен бонус към възнаграждението. Така заплата на Костадинов е значително по-висока от тази на повечето му колеги, писа „Ретро“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече