Дерат кожата на бедния българин с високи цени, държавата бездейства  

0

В условията на жестока криза и брутална инфлация прави впечатление, че държавата в лицето на служебното правителство и президента не прави нищо за укротяването на цените. Войната в Украйна даде тласък на инфлационни процеси навсякъде, но у нас инфлацията надмина всички.

Политическата система е разпердушинена, партиите не са в състояни да направят нищо смислено. Президентът със своите служебни правителства, вместо да подкрепя хората, се чуди как да прокара своите политики. Сега по време на този всеобщ недоимък ли му е времето да се поръчва нова ескадрила фантоми и да се планират други? Толкова европейски правителства наложиха таван на цените на стоки от първа необходимост, за да защитят населението си. У нас – не, ние не пипаме свободния пазар, нека той да си се саморегулира.

И търговците, производителите буквално безчинстват и смъкват по няколко кожи на все по-обедняващия българин. В коя държава от Европа съществуват понятията работещи бедни и мизерстващи възрастни? Срамен дебат се води и към настоящия момент за размера на минималната заплата. Работодателите, бивши комсомолци, сега новоизлюпени капиталисти, се давят от алчност. За тях 700-800 лева е страшно много за работника и се чудят как да не допуснат някакво по-сериозно увеличение. Преди 1989 г. нашите комунисти бяха най-правоверните и коленопреклонни пред съветските. Днес нашите капиталисти са първенци по лошо и негативно отношение към трудовите хора. Да се чудиш как от комсомолските бригади толкова бързо скочиха в капитализма. Правителството уж е ляво, а всъщност защитава личните амбиции на Радев, за народа никой не мисли. Войната в Украйна просто доказа, че на левите у нас Русия им е много по-скъпа, отколкото България. Включително и за левите в т. нар. десни партии. Това не е парадокс, а е истина. Десните управления за тридесет години не направиха нищо, за да премахнат руската зависимост. Уж гледаха на Запад, а се подмазваха на Путин с кученца и газопроводи. И сега бедстващият народ страда, но ще дойде време да бъде изметена тази политическа пяна.

  Тодор Каменов, Стара Загора, за Ретро

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече