Евродепутат извади страшни далавери в БСП + къде потъват парите от членския внос

0

Евродепутатът от БСП Петър Витанов шокира с разкрития за финансови нередности в партията.

Представителят на социалистите в Брюксел обяви, че считано от 1 януари 2023 година спира да плаща членски внос, тъй като „парите потъвали в централата на партията“.

„Правилата не са измислени, за да се нарушават. От доста време насам обаче точно това прави т.нар. „ръководство“ на #БСП с #устава на партията, който е принизен до ненужен лист хартия с пожелателни предписания.

Де юре всеки месец трябва да се свиква #Национален съвет. Де факто последният такъв беше проведен на осми октомври миналата година. Всички срокове са пропуснати, а в графика на БСП не фигурира дата за следващо свикване.

свързани новини

По устав никой член на партията няма право да заема едновременно публичен и #партиен пост. Случайно или не, правилото се нарушава и се превръща в практика в градове като #Варна и Пловдив. Местните организации са оставени на произвола на съдбата. Въпреки че именно те са основата, върху която партията се крепи. Въпреки, че там се върши работата, благодарение на която БСП все още я има.

До тези организации вече две години не стига нито лев от държавната субсидия, която партията получава. Повече от година членският внос на хората от БСП, заемащи публични длъжности – депутати, евродепутати, общински съветници и кметове, също не се разпределя в тяхна полза.
Вследствие на това те са оставени да бедстват, без възможност за осъществяване на каквато и да е дейност, докато „другарите“ на върха дерибействат върху устава по собствено усмотрение и в своя полза“, изригна Витанов в социалната мрежа.

„Ето защо от началото на тази година отказвам членският ми внос да потъва в централата на партията. Ще го пренасоча по прозрачен начин директно към онези организации в страната, които имат най-голяма нужда от подкрепа“, заяви още евродепутатът.

Той добави, че постъпката му е вид протест срещу нарушенията в устава. „За да продължат да работят онези хора, които не виждаме по телевизиите, но представляват сърцето и лицето на Българската социалистическа партия“, отсече Витанов в Мрежата.

отказва да плаща членския си внос към БСП. Причината – парите потъвали в централата на партията.

„Ще го пренасоча по прозрачен начин директно към онези организации в страната, които имат най-голяма нужда от подкрепа“, написа Витанов във Фейсбук.

„Правилата не са измислени, за да се нарушават. От доста време насам обаче точно това прави т.нар. „ръководство“ на БСП с устава на партията, който е принизен до ненужен лист хартия с пожелателни предписания. Де юре всеки месец трябва да се свиква Национален съвет. Де факто последният такъв беше проведен на 8 октомври миналата година. Всички срокове са пропуснати, а в графика на БСП не фигурира дата за следващо свикване“, мотивира решението си той.

Витанов подчертава още, че по устав никой член на партията няма право да заема едновременно публичен и партиен пост, но правилото се нарушава и се превръща в практика в градове като Варна и Пловдив.

„Местните организации са оставени на произвола на съдбата. Въпреки че именно те са основата, върху която партията се крепи. Въпреки че там се върши работата, благодарение на която БСП все още я има. До тези организации вече две години не стига нито лев от държавната субсидия, която партията получава. Повече от година членският внос на хората от БСП, заемащи публични длъжности – депутати, евродепутати, общински съветници и кметове, също не се разпределя в тяхна полза“, твърди Петър Витанов.

Според него структурите са оставени да бедстват:

„…без възможност за осъществяване на каквато и да е дейност, докато „другарите“ на върха дерибействат върху устава по собствено усмотрение и в своя полза“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече