Слави предаде избирателите си за 672 497 лв.

Точно за 672 497 лв.  Слави Трифонов предаде избирателите си. Изчисление на „Филтър“ показа, че „Има такъв народ“ вече получава цялата субсидия от 8 лв. на глас. Досега партията на Дългия се съобразяваше с гласа на хората от референдума и вземаш само по един лев на глас от миналите избори. Намаляване на партийните субсидии беше ракетоносител за Трифонов в политиката за да покаже, че не е като другите.

На изборите през октомври има „Има такъв народ“ остана под чертата и не влезе в парламента с 96 071 гласа. Това означава, че за цялата следваща година трябваше да взема точно толкова пари от държавата ако някакъв спазен принципът да усвоят по един лв. на глас.

 Парите от субсидията се изплащат на партиите на четири транша за една календарна година. Като парламентарна партия ИТН винаги декларира пред Министерство на правосъдието, че желае да получи сума, изчислена по един лев на глас.

 Откакто не влязоха в Народното събрание обаче, нещо се е променило. След изборите ИТН са подали декларация, в която няма посочени изисквания да получат по-малко пари. Така са им изплатени всички средства. Както и на другите партии. Хората на Слави са усвоили 191 616 лв. за три месеца.

 От партията запазват пълно мълчание и не са коментирали темата, дори в партийната си телевизия.

Със сумата 672 497 лв., за която „Има такъв народ“ предава принципите на избирателите си, може да се купи луксозен тристаен апартамент в София с около 200 квадратни метра площ, показва справка в по-големите агенции за недвижими имоти. Парите ще стигнат и за спортен автомобил от италиански производител, на каквото Слави е фен, или за лимузина с всички екстри.

Коментарите са затворени, но trackbacks и pingbacks са отворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече