Жената на акад. Николай Денков по-имотна от него (Снимки)

0

Бившият министър на образованието и депутат от ПП Николай Денков е кандидата за премиер  на „Продължаваме промяната“ за втория мандат. Академикът от БАН живее дискретно и почти не говори за семейството си. Оказва се, че именно науката ги събират с голямата му любов и неговата дългогодишна съпруга Славка Чолакова.

Тя е професор по химия и понастоящем е ръководител на катедрата по инженерна химия и фармацевтична инженерство към Софийския университет. Славка е родом от Благоевград, а Денков от Стара Загора. Допреди той да се хвърли в  дълбоките води на политиката са работили заедно в СУ, където и той е част от преподавателския състав.

С университетските заплати двамата са успели да си подсигурят добър стандарт на живот и разполагат с имоти и спестявания. От 2010 година насам семейство обитава просторен апартамент от 112 квадрата столицата, който закупуват на името на двамата срещу сумата от 191 670 лв. ,притежават собствен гараж към апартамента, който също е закупен през 2010 година за 30 000 лв. без да теглят кредит. Съпрузите имат по една кола от марката Peugeot. Автомобилите им са купили втора употреба и за тях са дали над 70 хиляди лв. Докато Николай Денков няма декларирани имоти в провинцията пред КПКОНПИ жена му Славка е собственичка на личен апартамент на нейно име в Панагюрище придобит от нея през 2006 година срещу 85 бона. В Панагюрско професорката има още къща с двор и гараж. На свое име Денков е открил 2 сметки като в едната на влог държи над 113 хиляди лв., в другата едва 4000 евро. И по този параграф жена му не отстъпва, защото в своите две сметки скътала над 160 хиляди лв.

За наследниците на Николай и Славка обаче не се знае почти нищо. Те са родители на три пораснали деца – две момчета и едно момиче.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече