Нова левица с милионери и стари муцуни е обречена

0

Нова левица щели да сглобят старите муцуни от социалистическата партия. Онези, дето се търсеха кусури на столетницата. Някой от тях сами я напуснаха, основавайки свои леви проекти, а други ги изхвърлиха скандално. Сред тях има милионери уж с ляво мислене, бивши партийни лидери, бивши леви министри, бивш президент, две жени с афинитет към многото говоренето на празен ход, бивши депутати на левицата, бивши членове на партийното ръководство в различни периоди от новата история на партията.

Онова което ги обединява, че са познати и втръснали на левия електорат, пък и на останалия. Въобще на никого ли не му минава през ума, че

левицата в този си вид е обречена.

Първо БСП е в състояние на разпад и на вътрешни конфликти с ръководството, което се е окопало и всеки с различно мнение е враг. Губи се влияние и доверие, а поведението на председателя е дълбоко разочароващо. Обикновените социалисти са по-скоро отвратени и това се усеща в процентите на партията на изборите. Естествено за оставка на партийното ръководство не се помисля.

Второ – всички тези лица, изграждащи новата партийна левица не се ползват всъщност с никаква подкрепа, симпатии, доверие. Голяма част от тях бяха и партийни лидери на малки партийки – до една провалили се на изборите през последните 10-15 години. Така че новото ляво, което всъщност са люспи от старото ляво, е обречено още в своя зародиш.

На България е нужна една нова лява стилистическа партия, напълно скъсала със стогодишнината, създадена от млади и неопитни личности. Това засега изглежда невъзможно. За съжаление и затова левите тъпчат на едно място и преливат от пусто в празно. Най-вероятно лявото политическо пространство ще последва съдбата на дясното. Ще се самоунищожи ще се представлява от малки, но кресливи партии без особено влияние. А това не е добро за България. За страната е жизненоважно да има силна левица, както и силна десница. В противен случай пътят за диктатура е отворен. У нас  винаги ще се намери кандидат-диктатор. Усетихме го през последното десетилетие,  усещаме го и сега.

Добромир Тасев, за в-к. „Ретро“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече