Кирил Петков след песента за Лена: Слави е празна опаковка, която ще отиде в кошчето на историята

0

При третия мандат ние от „Продължаваме промяната“ ще разговаряме отново за политики, но не виждам голяма вероятност той да се осъществи. Това заяви по Би Ти Ви съпредседателят на партията Кирил Петков.

„Сложихме основните политики, приоритети и неща, които смятаме, че трябва да се случат в България. Това, което вчера видяхме, че няма нито един коментар, изказване или въпрос. Огледах се и като видях, че няма въпрос или критика, се усетих, че много от хората в сградата не са там заради тези политики“.

Това зави в предаването „Тази събота“ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Вчера декларацията на втората политическа сила за приоритети беше отхвърлена в Народното събрание.

„Вчера ни казаха – тези приоритети не искаме да ги дискутираме. Не ме е яд. Това е реалността. Уважение към БСП, защото те казаха, че не са съгласни с политиките за войната в Украйна. Нямаме проблем с това хора да не се съгласяват с нас, но да го заявят“, добави той.

„Продължаваме промяната“ ще върне втория мандат на президента Румен Радев в понеделник.

„Нека видим президентът на кого ще го даде. Ние сме готови да говорим с всеки за политики. Готови сме да предадем декларацията като основа на следващите“, посочи Петков.

При третия мандат „Продължаваме промяната“ ще разговаря по политики, но не виждат голяма вероятност той да бъде реализиран.

„Ние се движим от ценности и приоритети. Не сме готови да правим договорки“, категоричен е той.

„Имахме дълъг разговор с президента Радев в началото на година. Той имаше критики, но беше разговор за бъдещето на държавата. Когато не сме съгласи с нещо, си го казваме“, допълни още Кирил Петков.

„Това е човек, който е в свободно падане. Той се провали като шоумен, като политик, свали си собственото правителство, гласувайки с ДПС и ГЕРБ“, коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната“ по повод песента.

„Да замахваш към жена – тя е много силна, няма да ѝ повлияе. Здравите сили в обществото са там. Обществото удари шумен шамар обратно към Слави и му каза – ти ставаш една празна опаковка, която ще отиде в кошчето на историята“, допълни Кирил Петков. Според него „Продължаваме промяната“ се е обединила зад Лена Бориславова.

Правителството на „Продължаваме промяната“

„Призовавам всички наши опоненти да дават всичко, което ги притеснява, на ДАНС и прокуратурата. Това не ни притеснява, а изчиства теренът“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

Според него последните три месеца са били прекарани „в обяснения по „фалшиви твърдения с голяма повторяемост“.

„Ние сме се преборили да няма пълно затваряне на централите. Потенциално може да се поиска дерогация заради войната. Нашата теза е, че ако се направи заедно с Гърция и Румъния и те кажат, че е важно за региона, трите страни имат шанс“, обясни Кирил Петков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече