Рашидов уредил газа на тайната визита   с Ердоган?

0

Сделката за турския газ, която взриви парламента, е уредена вероятно на тайна среща с президента Ердоган, организирана от Вежди Рашидов, гласи последната клюка сред народните представители.

В заверата били посветени само хората на ГЕРБ И ДПС посетили южната ни съседка през декември като част от официалната група с български парламентаристи. Двете партии се държали като че ли отново управляват държавата. Според мълвата Рашидов извел директно от летището Десислава Атанасова на тайната визита при Ердоган. Очевидно ходът е бил предварително договорен. Какво е говорено предстои да разберем, но със сигурност Атанасова и Вежди са били просто пощенски кутии на кукловодите в София. Отсъствието на двамата обаче направило впечатление на колегите им. Даниел Лорер от ПП, Георги Свиленски (БСП), Стефан Янев (БВ) И Николай Дренчев от „Възраждане“.

Факт е, че България подписа договор за 13 години, в които ще внася течен газ от Турция.

Договорът е покрит в тайна и странно не мина през оператора „Булгартрансгаз“, а директно през „Булгаргаз“. Съмненията са, че така може да бъде нарушено ембаргото и внасян реално руски газ. Източници на „Галерия“ обясняват, че това е елементарно за изпълнение предвид законите в Турция. Най-общо казано, те третират всеки кубичен метър газ, влязъл през границата, като вече турски, и няма как някой да разбере дали към България ще влезе ресурс, добиван в съседката ни, Русия, Иран или която и да е точка на Азия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече