След непристойния скандал: Дъщерята на Румен Радев бяга от България

0

Непристойният скандал, в който бе забъркана дъщерята на Румен Радев – Дарина, е на път да откаже третокурсничката от НАТФИЗ от мечтата й да стане актриса, писа „Филтър“.

Възпитаничката на Пенко Господинов от театралната академия се превърна в ябълка на раздора по време на заседание на парламентарната комисия по култура. На нея за изслушване бе извикан шефът на БНТ Емил Кошлуков, който трябваше да обяснява защо държавната телевизия е отпуснала средства за крайно противоречиво възприетия филм на Максим Генчев за Ботев. Лидерът на БСП Корнелия Нинова използва случая, за да атакува за пореден път президента. Тя настоя Кошлуков да отговори на въпроса дали дъщерята на президента Дарина ще участва в бъдещ филм на Генчев по повестта на Вазов „Иван Александър“. Кошлуков иронизира любопитството й, като отговори, че във филм на БНТ е участвала президентска дъщеря и това е Станка Желева, защото оставалите членове на фамилията й не са между живите. Нинова се възмути от отговора на Кошлуков, обвини го, че се подиграва с депутатите и заплаши, че ще иска одит на БНТ за всички продукции, включително и тази с дъщерята на Радев.

Поведението на Корнелия Нинова предизвика масово възмущение заради грубия опит да отнеме правото на младо момиче да се изявява в попрището, което е избрала. Без значение дали Максим Генчев е правилният режисьор за актьорски дебют. По информация на „Филтър“ Дарина Радева е била в чужбина, когато избухва скандалът. Тя се свързва с баща си, за да поиска съвет как да постъпи. Младата актриса е избрана на кастинг за роля във филма, макар че няма договор за продукцията, чиято първа клапа още не е щракната. Любопитното е, че Радев присъства лично на премиерата на филма за Ботев на 3 март миналата година, след което поздравява екипа за продукцията.

БНТ като копродуцент има последната дума за одобряване на актьорите и може да предложи Дарина да отпадне, за да не се акумулира още енергия в скандала. Младата актриса може сама да се откаже от ангажимента, давайки си сметка, че каквато и да е изявата й, коментарите ще се въртят около факта, че е дъщеря на държавния глава. По информация на „Филтър“ Дарина си е дала сметка, че всяка нейна роля в бъдеще ще бъде подлагана на съмнения. Дъщерята на президента се замислила дали да не пробва късмета си извън страната и да се явява на кастинги главно за чуждестранни продукция. Баща й Румен Радев лаконично коментира скандала, като заяви, че се радва, че децата му са избрали да останат в България. Актьорското бъдеще на Дарина у нас обаче постоянно ще бъде спъвано от политически интерпретации, което може би ще принуди Дарина Радева да напусне страната.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече