Радев съсипва кариерата на дъщеря си! Забранил й да се снима във филма на Максим Генчев

0

Със скандал още преди старта си започна актьорската кариера на президентската щерка Дарина Радева. Третокурсничката от НАТФИЗ вероятно няма да участва в новия филм на режисьора Максим Генчев по нареждане на баща си Румен Радев след разразила се буря около проекта, който ще се финансира от БНТ с държавни пари.

„Аз говорих с дъщеря ми за тази раздухвана истерия за нейно участие във филм и искам да подчертая, че тя от нейна страна няма поети ангажименти, няма договор за участие във филм. Радвам се, че моите деца избраха да останат, учат и да се развиват в България въпреки политическите нрави, които непрекъснато ги подлагат на изпитания“. С тези думи президентът отрече бушуващите в последни дни слухове около потенциалното участие на Дарина Радева в предстоящия протект на печално известния с филмите си „Дякон Левски“ и „Ботев“ Максим Генчев.

Като потвърждение, че щерката на президента е отказала ролята си може да се тълкува и изтриването на публикация от личния профил на Генчев във facebook от 18 декември, когато той гръмко обявява участието на Дарина в следващото му историческа продукция „1349“. Сюжетът е по пиесата на Иван Вазов „Към пропаст“. В лентата Дарина би трябвало да се снима в ролята на еврейката Сара, която е любовница на цар Иван Александър. Проектът на Генчев е финансиран с 285 000 лв. субсидия на редовна сесия за филмопроизводство в БНТ, проведена през юни 2022 година.

Дарина се явила на кастинг за филма заедно с още свои колеги от НАТФИЗ и била избрана за ролята на Сара. Преди да гръмне мащабния скандал се заговори, че Дарина щяла да получи хонорар по 400 лв. на ден, а снимките ще започнат още през април в Търново и Бачковския манастир.

След атаките срещу щерката му Радев имал сериозен разговор с нея, като ѝ дал правилен родителски съвет- да се откажа от ролята, доверяват близки на семейството. Според кинаджии не било добър знак талантливата студентка да дебютира във филм на режисьор с меко казано, съмнителна репутация. Дарина била сериозно разстроена от атаки срещу нея в последните дни, но в същото време се притеснявала и за кариера с в киното и театъра, осъзнавайки, че каквато роля да спечели в киното или театъра, ще бъде упреквана, че е била уредена от баща си. Досега красивата Дарина се е изявявала единствено на театралната сцена на НАТФИЗ. Догодина тя ще се дипломира заедно с курса на доц. Пенко Господинов и смятала, че участието й в исторически филм ще й донесе само позитиви.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече