Защо депутатите единодушно изритаха предсрочно шефа на НЗОК?

0

Парламентът прекрати предсрочно мандата на управителя на НЗОК Петко Салчев. Точката бе включена в дневния ред на Народното събрание изненадващо.

Постъпилото предложение за решение за предсрочно прекратяване мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса беше внесено от народните представители Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС), Антон Тонев („Продължаваме Промяната“), Александър Симидчиев („Демократична България“) и Николай Благоев („Български възход“), съобщи председателстващият заседанието Росен Желязков.

Решението за отстраняване на Петко Салчев бе гласувано със 149 гласа „за“, без – против и 26 „въздържали се“. 

Народните представители се обединиха без възражения, че е налице системно неизпълнение на задълженията на управителя на НЗОК, определени от Закона за здравното осигуряване и е нарушен диалогът с Българския лекарски съюз.

Управителят на НЗОК заяви, че е горд с това, което е постигнал и ще си тръгне с гордо вдигната глава, защото оставя една работеща институция. „В един диалог има две страни“, каза още той и добави, че е водил много диалози, включително преговори най-вече за признаването на българските лекарски дипломи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече