Борисов за „Барселонагейт“: Някой да иде да каже, че това е моята къща и ще се настаня веднага

0

„Ние не харесваме никоя партия. Затова сме изградили ГЕРБ. Припознали сме историята на СДС и затова сме заедно. Срещу всяка една партия имаме критики, но това е демокрацията. Считам, че ако мандатът се даде на ДБ, все още има шанс. Не ни остава нищо друго освен да изчакаме“, това заяви бившият премиер Бойко Борисов при посещението си в Ямбол.

„Ние няма как да подкрепим БСП, но уважаваме доста от политиките, които те водят“, поясни той.

Лидерът на ГЕРБ-СДС обаче призна, че анализирайки последните изказвания на Илияна Йотова, че мандата трябва да се даде на формация, която да продължи политиката на служебното правителство, най-вероятно няма ДБ да има главна роля.

„Може би БСП, защото в служебното правителство в предишното беше Янаки Стоилов, сега е Зарков, Лечева, Явор Гечев, това са все висши кадри на БСП“, обясни той.

„Стефан Янев пък е бил два пъти служебен премиер. За да сложиш някого за премиер, трябва да ти е близък и да имате еднакво мислене, а и ти е бил секретар толкова дълго време“, каза Борисов.

„Някой трябва да поеме вина за „Нексо“, а те се опитват да се разграничат. Обвиняват мен за Барселона. Някой да иде да каже, че това е моята къща и ще се настаня веднага“, коментира лидерът на ГЕРБ. 

„Опорката за „Нексо“ е „Кал и каскети“. Не казвам дали са виновни или не. Има органи, които ще преценят. Ще прочета само факти. Ню Йорк съди „Нексо“ по обвинения за измама и 7 други щата предприемат действия срещу компанията. Щатската прокуратура иска от криптобанката да върне на инвеститорите парите, които е взела. Англичаните също ги разследват. На много места извън България се работи. Намесени са и израелските служби“, каза още той за разследването срещу криптобанката „Нексо“. 

„Нашето желание за третия мандат беше ДБ. „Български възход“ също е участвал във всичките ни гласувания. Ще изчакаме да видим президентът на кого ще даде мандата и ще участваме в разговори с всички. Или трябва да има правителство или трябва да се мисли за промяна на системата“, каза Борисов. 

„Втората партия подходи крайно несериозно към мандата. Може би с техните връзки в МВР са знаели, че вървят подобни разследвания“, заяви бившият премиер. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече