МВР върна часовници за 2 млн. лв. на Весо Брадата

0

Мъжът на Ивайла Бакалова доказал с фактури, че скъпоценностите са негова собственост

Двойна радост преживя по коледните празници Веселин Денков – Весо Брадата. Освен че съпругата му Ивайла Бакалова го дари с първородна дъщеря – Вяра, маститият столичен ресторантьор съумя да си върне и скъпоструващи часовници за над 2 милиона лева, конфискувани от МВР при задържането му на 1 септември 2020 г. на ГКПП „Калотина”.

Тузарските часовници, иззети от джипа „Рейндж Ровър” на Весо Брадата – общо 16 на брой, са били върнати на собственика им в средата на декември с разрешение от прокуратурата, научи „Уикенд”. Сред скъпоценните времепоказатели са няколко модела „Ролекс Дайтона”, „Хублот” и „Картие” със златни корпуси, както и уникат на „Франк Мюлер”, оценяван на над 250 000 евро.
Иззетите часовници от Весо Брадата при задържането му от лятна ваканция на границата

престояха повече от 2 г. в МВР

заради съмнения, че може да са заложени от негови кредитополучатели срещу непосилна лихва. Денков беше разследван за нелегално лихварство и заради показания на свидетели, че стои зад заложните къщи на люлинския бос Ивайло Георгиев – Пифа. В крайна сметка обаче мъжът на Ивайла Бакалова е съумял да докаже, че всичките 16 мъжки часовници, открити в джипа му, са негова собственост. Денков предоставил фактури за покупките им още през лятото на 2021 г. Любопитен детайл е, че повечето от моделите са купувани не от България, а от реномирани бутици в Швейцария, Италия и Франция. Близки до Весо Брадата споделят, че той е страстен колекционер на луксозни часовници и

притежава над 50 ценни модела,

като голяма част от баровската колекция се съхранява не в имението му край Панчарево, а в банкови сейфове.
Запознати с разследването за нелегална лихварска дейност срещу Веселин Денков – Брадата твърдят, че той ще бъде оневинен като бос на организирана престъпна група. Криминалистите не са успели да открият данни, че Денков е отпускал нелегално средства за финансиране на заложни къщи, както твърдяха двама защитени свидетели. Одит на финансовата къща на Весо Брадата – „Маршал груп”, също не е установил нерегламентирани финансови операции.
Най-тежкото дело срещу Веселин Денков е за поръчителство на убийството на финансовата брокерка Станка Марагзозова, която беше застреляна от моторист на 10 октомври 2019 г. в ж.к. „Младост”. Според обвинението, Весо Брадата и Иво Масларов, доведен син на бившия социален министър Емилия Масларова, са възложили на офицера от НСО Борис Иванов да

организира екзекуцията на Марангозова

заради неуредени финансови спорове. Вече бившият служител на НСО наел Петър Костов – Стъкларя, който е подсъдим като физическия килър на брокерката. Костов е направил самопризнания, а неговия съучастник Венцислав Пиров посочва Масларов и Денков като хората, платили за смъртта на Станка Марангозова.
Преди по-малко от месец Иво Масларов, който се укриваше цели 2 години от правосъдието, преди да бъде задържан в Берлин и екстрадиран у нас, беше пуснат от ареста заради епилептични пристъпи. Защитата на Весо Брадата твърди, че още преди 5 г. Денков и Масларов развалили съдружието си и че мастития ресторантьор нямал никакви финансови претенции срещу ликвидираната Станка Марангозова.
Документи, предоставени от финансовата брокерка в прокуратурата месеци преди убийството й обаче показват, че тя е изплатила

868 782 лева на „Маршал груп”

на Весо Брадата и е прехвърлила апартамент от 170 кв. м. само срещу 131 000 лева в столичния квартал „Лозенец” срещу насилствена договорна ипотека, както и два леки автомобила – „Крайслер” и БМВ.
Според Веселин Денков въпросните събития са се разиграли в периода 2009-2011 г. и той отдавна нямал никакви претенции срещу Станка Марангозова.
Неофициално се твърди, че нейното убийство е поръчано, тъй като след като се разболяла от рак, финансовата брокерка решила да разкаже в прокуратурата за схема на пране на пари за десетки милиони левове с нейно участие, която била движена от Весо Брадата и Иво Масларов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече