Пенсионерите са жертва на геноцид

0

В парламента народните представители полагат клетва: „… във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа“. Но практически те творят важни за социалната и икономическата политика на страната решения не в полза на народа, на 99,99% балъци, а в полза на 0,01%, натрупали за кратък исторически период огромни богатства.

Години наред депутатите при приемане на годишния бюджет за следващата година одобряват 10% корпоративен и подоходен данък и 5% данък дивиденти. Това са решения не в интерес на народа, на 99,99% от българите, а в интерес на 0,01% от народа, свръхбогатите. Това се потвърждава от факта, че корпоративният данък в ЕС е към 35%. Подоходният във всички скандинавски страни е до 50%, а в Словения, Португалия – до 55%. А данък дивиденти, примерно в Люксембург е до 50%, а във втората родина на Киро този данък стига до 52%. Тези решения могат да вземат само хора с гьонсурат.

Върхът на цинизма е решението на депутатите от БВПЧ за пенсии да се заделят 1,17% и последната година 1,70%.

Мои братя и сестри пенсионери, вие виждате, че минималната пенсия у нас е най-ниска не поради липсата на пари, което непрекъснато ни втълпяват, а поради решенията на законотворците.

Що се отнася до нас, пенсионерите, депутатите и управляващите водят политика на жив геноцид. Това се потвърждава от факта, че за 2021 г. смъртността сред пенсионерите, която в предходните години е била по 100 000, нараства с към 50%. По данни за първите 6 месеца на 2022 г. тя е 78 хиляди и за 2022 г. се очаква да стигне 158 000. А за 2023-2024 г. смъртността сред пенсионерите се очаква да стигне към 200 000. Това ще е в резултат на по-високите и без контрол нарастващи цени на хранителните продукти от първа необходимост, на горивата, на лекарствата, на най-високата инфлация на тези продукти в ЕС.

Акад. д-р Ганчо Попов, Национален български университет „Трета възраст“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече