Антони Тренчев заплаши Гешев: Въпрос на „кога“, а не на „дали“…

0

Влизането на г-н Гешев в списъка „Магнитски“ е въпрос на „кога“, а не на „дали“. Такава задочна закана отправи миноритарният собственик и основател на криптобанката „Nexo“ Антони Тренчев, който е и бивш депутат от Реформаторския блок. 

В серия платени публикации криптоплатформата от близо 14 дни залива социалните мрежи на всички нива с подробни обяснения срещу действията на Прокуратурата, ДАНС и МВР и акцията срещу българското дружество на компанията. Именно за него обаче финансовият министър в служебното правителство Росица Велкова разкри, че са издадени 3 ревизионни акта за особено големи суми, както Lupa.bg първа писа в четвъртък. 

Въпреки това обаче Тренчев продължава да се ежи: 

„Вече сме наели най-добрите световно признати професионалисти, които да ни помогнат в нашия кръстоносен поход за справедливост. Няма да пожалим ресурс.

В голяма част битката ще мине през САЩ и международни съдилища и институции, писали сме на всички конгресмени и сенатори, на всички компетентни органи там“. Твърденията му идват на фона на безпрецедентната глоба, която главният прокурор на щата Ню Йорк Латиша Джеймс наложи на криптобанката в размер на 45 милиона долара. Ведно с 5-годишна забрана „Nexo“ да използва инструментите си там. 

„Ще видите и колко бързо „евроатлантическите“ партии ГЕРБ и ДПС ще го изхвърлят от техния влак. Но знаете в мафията как е – разпадът е първоначално бавно, после светкавичен. За много от тях е въпрос на оцеляване“, кани се още Тренчев във фейсбук. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече