Фандъкова се оттегля, за да стане президент?

0

• Кметицата на София се гласи за кандидат за държавен глава на следващите избори през 2026 г.
• Вицето на Румен Радев – Илияна Йотова, може да го наследи на поста

Епичен женски сблъсък се очертава на президентските избори след 5 години, заричат се анализатори, близки до Банкя и „Дондуков” 1. Източници, до които се допита „Уикенд”, също твърдят, че Борисов и Радев този път ще заложат на нежния пол. И двамата вече имат по някой и друг ренегат край себе си, докато жена не ги е предавала, поне не публично и със скандал.

Конституцията така или иначе не позволява на Румен Радев да се пробва за трети мандат, а пък е неудобно той да издигне за поста Десислава Радева. Затова пък Илияна Йотова би могла плавно да поеме държавното кормило.


Борисов вече извади напред Десислава Атанасова, която с твърда ръка управлява парламентарната група. Кой друг, ако не вярната Фандъкова е най-удачният избор за президентството след 5 години?! Тя самата наскоро заяви, че повече няма да се  кандидатира за кмет, но май ще се окаже, че е скрила маршалски жезъл в дамската си чанта. Кротката и предвидима Фандъкова е почти сигурен кандидат за следващите президентски избори, които ще се проведат през 2026 г., заклеват се пред „Уикенд” от обкръжението на Бойко Борисов.
Дотогава има достатъчно време хората да забравят, че Фандъкова е признат експерт по ремонта на ремонтите. От далечината на годините вероятно ще избледнеят спомените за разкривените жълти павета, за неравните тротоари и претъпканите автобуси, които извозват новите столичани към презастроените квартали. Нищо чудно миловидната й физиономия отново да разтопи сърцата на избирателите. През следващите години кой знае още какви безобразия те ще трябва да преживеят, на какви идиоти да се нагледат, и току-виж позабравената Фандъкова се окаже ангел-спасител на отечеството.


Освен това самата баба Ванга е казала, че руса жена ще спаси България и това като нищо може да стане опорна точка на една президентска кампания. Известно е, че допитването до врачки, ходжи и астролози се приемат съвсем сериозно от политическата класа. Само се огледайте колко от тях са си вързали на китките червени конци срещу уроки.


Шегата настрана, но Йорданка Фандъкова има зад гърба си и дълъг управленски опит – тя е на сцената от 2005 г., първо като зам.-кмет, после като министър на образованието, а след това от 2009 г. е несменяемият столичен кмет. При това е първата жена на този пост. Защо да не си отдъхне след 4-я мандат някоя и друга година и после да поеме направо руля на държавата?!
И нещо изключително важно, през дългите години във властта тя, както се вижда, не е изневерила дори в мислите си на ГЕРБ и особено на лидера Бойко Борисов, комуто дължи кариерния си скок от учителка по руски език и гимназиална директорка до върховете на държавата. Не е попаднала и в епицентъра на гръмки корупционни скандали с обвинения, че лично тя или хора от семейството й крадат. Чува се, но все за други край нея. Тя само налага глоби на онези с некачествените ремонти и обира негативите от безобразията на партийните обръчи от фирми.
Румен Радев, който покрай „Продължаваме Промяната” лично се опари и видя колко са изменчиви, непостоянни и лицемерни мъжете, отново според запознати от първа ръка, вече е избрал Илияна Йотова за свой заместник след години. Вероятно по модела на Путин, който след като узурпира властта в Кремъл, понеже стриктно спазва закона до последната запетайка, дори сдаде веднъж президентския пост на безгласното си протеже Дмитрий Медведев.
Всъщност, Фандъкова и Йотова имат доста сходен профил – и двете са завършили филология, съпрузите им са лекари, от години се подвизават на високи позиции – едната като евродепутат, другата като кмет, и което е особено важно –  лоялни са към мъжете край тях. (За да се спази пророчеството на баба Ванга, Йотова би могла да изруси косата си).


Досега в България не е имало по-сговорчив президентски екип от Радев и неговата заместничка. Блага Димитрова подаде оставка като вице на Желев, Маргарита Попова и Росен Плевнелиев също гледаха в различни посоки. Илияна Йотова досега не е направили и намек да се разграничи от президента и неговата права линия. По ключовата тема за войната на Путин и износа на оръжие за Киев, тя заяви: „Въоръжаването на Украйна в такава степен – страна в сърцето на Европа, е безпрецедентна ситуация след 1945 година”. И това е в пълен синхрон с думите на Радев: „Да даваме оръжия на Украйна означава да гасим пожара с бензин, да се съгласим, че ще има още много жертви, да приемем позицията, че може да има военна победа, че трябва да има война до пълен крах на едната страна, което неминуемо и постепенно ни тласка към глобален конфликт с възможност за ядрено самоунищожение.” Прозрения, достойни за последовател на Медведев и Дугин.


Разбира се, след 4 години – я камилата, я камиларя. Току-виж се сбъднал планът за президентска република и се занулят мандатите на Радев, който автоматично става новия Тодор Живков. Нищо чудно тогава да му хрумне да се присъединим доброволно към бъдещия СССР на Путин.
През 2026 г. обаче може да има и друг сценарий: Бойко издига за президент Десислава Атанасова, доказана съратничка и храбра ораторка в парламента. На кого ли тогава ще заложи Радев? Само да не се наложи Копринков да си смени пола в тези джендър времена!  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече