Срам! Според бивша зам.-шефка на ЦИК Мадарският конник е просто мъж на кон, който убива българския лев

0

Бившата зам.-председателка на Централната избирателна комисия Мария Мусорлиева изглежда не е запозната с Мадарския конник – един от символите на България, видя Bairak.bg.

Според пост на Мусорлиева във Фейсбук прочутият скален барелеф, за който знае всяко българско дете, не е нищо повече от мъж на кон, който е забил копие в българския Лъв.

Бившата шефка на ЦИК е споделила картинка, на която е изобразен Мадарският конник върху монета от 2 евро и е написала следното:

„НАРОДЕ????Ако това не ни вдигне, не знам какво! От 23.03.2023 не питайте защо! На площада!Ако забитото копие в българския Лев/Лъв не ви/ни вдигне, не знам какво и се отказвам! Никой не ви е виновен, че предпочитате рахатлъка!“

Публикацията ѝ е споделена многократно, включително в една от страниците на „Системата ги убива“. 

Коментарите са от възмутени до подигравателни. 

Една дама пита кой е дизайнерът, а друга ѝ отговаря, че е самият хан Тервел. 

Друга дама се интересува кой е ездачът, а отговорът е „Винету“.

Трети обаче съвсем не се шегува: „Хора, събудете се, война се води срещу православните славяни и ние сме в кюпа и за никой няма да има прошка“.

Bairak.bg пита дали Мария Мусорлиева наистина не познава Мадарския конник – уникален скален релеф, какъвто няма другаде в Европа, и е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство, или публикацията ѝ е с цел дезинформация?

И защо точно сега бившата заместник-председателка на ЦИК се е сетила да възроптае за “посягането“ на българския Лъв, след като това изображение стои върху българските стотинки от години?

Мадарският конник е върху стотинките от години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече