Кой лъже? Eдва отървали Костадинов-младши от як пердах заради подписката на „Възраждане“

0

Проверка установи, че на територията на училището, в което учи синът на лидера на ПП „Възраждане“ не се разпространява подписка. Това обявиха от Министерството на образованието и науката по казуса със сина на Костадин Костадинов.

През уикенда Копейкин обяви, че отрочето му е раздавало листовки за референдума, иницииран от ПП „Възраждане“, в Трета ПМГ „Акад. Методи Попов“ във Варна и че е набил свой съученик, скъсал една от бланките. 

Проверка на РУО – Варна установи, че подписка срещу въвеждане на еврото не се разпространява на територията на училището, в което учи Тодор Костадинов.

Учениците, включително и Костадинов, твърдят, че инициативата се разпространява извън учебното заведение. Няма и информация за физически сблъсък между ученици. Всъщност още в неделя стана ясно от класа на Тошко Копейкинов, че баща му е излъгал за бойните способности на сина си. 

Всъщност едва отървали Костадинов-младши от як пердах заради подписката. 

Директорът на училището е извикал Тодор Костадинов на разговор, в който му е обърнато специално внимание, че законът не допуска в училище да се налагат идеологически доктрини и е забранена политическа и партийна дейност.

Според Закона за предучилищното и училищното образование /ЗПУО/, в системата на предучилищното и училищното образование не се допуска налагането на идеологически и/или религиозни доктрини и се забранява осъществяването на политическа и партийна дейност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече