Мрачна прогноза: Огромна е опасността България да бъде въвлечена в жива война

0

Много голяма е опасността в скоро време България да бъде въвлечена в жива война. Не само заради Русия. Всеки народ иска да живее в държава, в която си струва да умре. Не се случи на Рождество чудото „редовно правителство“. Хайде да видим по Възкресение“, каза пред България Он Ер писателят Димитър Недков.

По думите му все по-актуален е въпросът: „Какво става с републиката?“. А пропастта във взаимоотношенията народ – елит е като колорадските каньони, смята писателят.

„Българите сме първооткриватели в една особена диспропорция между астрономическото и политическото време. Бяха времена, когато в рамките на едно управление 4 пъти си честитяхме новата година. Можехме да планираме, знаехме, че имаме прозорец от 4 години напред.

Сега в рамките на една астрономическа година 4 пъти си „честитим“ избори. Целият народ е подложен на нещо, с което скоро ще започнат да се занимават психиатрите“, коментира Недков.

„Проблемът може би е в криптираната българска политика. Толкова умело зашифрована, че вече не можем да разберем какво и как решават. Политиците не казват нищо ново, а през това време светът се променя. Говорят само с клишета и шаблони. В политиката влязоха субекти, на чиито представители им подхожда определението „ъпгрейдваното поколение“.

Мушкат им флашката с тамошната матрица, връщат се без никаква представа за отговорност към отечество и родина. Накрая се оказа, че и по нов начин се финансират. Оказа се, че участват и чужди данъкоплатци. Никога не е било безплатно“, посочи писателят.

Според Недков другият проблем идва от енигматичността на българското задкулисие, формиращо интересите на криптираната българска политика. 

„Тези млади хора са учени на личен интерес и далавера. Проблемът е, че даскалите на тези момчета са пропуснали да им разкажат историята на бизнеса – да видят, че са тръгнали по крив път.

Познавам много именити наши българчета, които са поне 3 пъти по-богати от тези момчета. Само че потретите на много от тях висят в компютърната лаборатория на НАСА, правят софтуери и други неща. Тениските им са за по 9 долара. Единият продължава да идва на срещите с велосипеда си“, обясни писателят.

Димитър Недков отправи поглед и към бъдещето: „Говори се, че това е последният форум в Давос. Най-важната среща беше за киберпрестъпленията. Строга регламентация на киберпространството. Ние готови ли сме, някой разсъждава ли в тази държава?

Дайте да се подготвим да заживеем правилно в областта на всичко, което ще е информатика и цифровизация. Ако имахме суперкомпютър, значи сега трябваше да заложим на изкуствения интелект всички параметри в предизборната кампания и той да ни програмира ситуацията“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече