Прокоба: Внукът на Григор Стоичков загина на Мусала, внучката му бе затрупана от лавина

0

Проклятие е надвиснало над семейството на соцвеличието Григор Стоичков. Последната трагедия в рода на покойния вицепремиер и министър на строителството от времето на Тодор Живков е смъртта на внука му Тома, който бе професионален парапланерист. Той загина на 8 януари тази година след удар в станцията на връх Мусала. Тома Стоичков е дете на един от синовете на легендарния политик от времето на социализма – Венелин. Другият му син Георги пък беше съпруг на естрадната прима Йорданка Христова.

Оказва се, че това не е единственият зловещ инцидент, сполетял внуците на Григор Стоичков. Сестрата на Тома – Велика, преди 14 години също се сблъскала челно със смъртта в суровите условия на планината. Лавина затрупала сноубордистката при изключително трудни метеорологични условия в Пирин и тя като по чудо успяла да се спаси. Приятелят ѝ Виктор обаче загинал пред очите ѝ, затрупан от снега на Бъндеришка поляна.

Карък преследва и другите двама внуци на покойния Стоичков – деца на певицата Йорданка Христова. Синът ѝ Григор, кръстен на дядо си, е успешен бизнесмен и има своя фирма в сферата на компютърните технологии, но личният живот не му спори. Той все още не е срещнал любовта и не е изпитал щастието да бъде баща. Ергенлъкът му сериозно тревожел естрадната звезда, която никак не обича да говори за сина си публично. Тя се притеснявала, че родът ѝ ще остане без наследници, тъй като дъщеря ѝ Ивана пък отдавна не крие предпочитанията си към жените.

Публична тайна е, че соцвеличието си отиде от този свят на 90 години през 2016 г., затаил дълбоко чувство на срам заради роднините си. Близки до семейството разкриват, че един от най-големите удари за него бил, когато стари съпартийци му споделили в края на дните му за слуховете, че внучката му Ивана, дъщеря на Йорданка Христова, харесва жени. Първата официална връзка на Ивана, която стана известна пред обществото, бе с Камелия – бившата изгора на певицата Люси Дяковска. Двете бяха заедно няколко години, но се разделиха скандално. Оттогава Ивана не афишира любовните си отношения, макар майка ѝ винаги да я е защитавала публично въпреки различната ѝ сексуална ориентация.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече