Линда съкрушена от мъка

0

В мъка е потънала съпругата на Кирил Петков Линда. Февруари месец е сред най-тъжните за канадката, тъй като преди три години от този свят си отива нейната майка. Маргарет Маккенз издъхва на 2 февруари 2020 година на 71-годишна възраст след тежка битка с диагноза рак и множествено преживени операции.

Тя е страдала от злокачествен лимфом в продължение на години и е минала през дълго лечение, но без успех. Новината за смъртта й сварва дъщеря й Линда в България. Тогава жената на Кирил Петков по спешност заминава за родната Канада, за да изпрати своята майка. Той обаче не присъства лично на погребението на тъща си, а остава в България заедно с децата си, за да ги гледа. От тогава съпругата на бившия премиер не се е прибирала за годишнините от кончината на майка си, а почита паметта и в София. В родината и обаче всяка година нейните две сестри, както и баща ѝ организират помен на покойната Маргарет.

Майката на Линда е била известен диетолог и дълги години е работила в болницата в долината Комус в Канада. Пенсионирала се е през 2013 година, но останала активна и обвързана с множество обществени каузи до края на дните си.

Преди да се разболее, тъщата на премиера е гостувала на семейство в България многократно. Известно време дори е помагала на жена му в нейното заведение в центъра на София. Тъгата по покойната си майка и близките си в чужбина Линда компенсира с работа. В момента тя подготвяла няколко нови кулинарни проекта, които съвсем скоро щяла да анонсира, пише „Ретро“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече