Министерският съвет си раздал над 3 млн. лева бонуси през 2022-ра

0

Какви допълнителни възнаграждения през миналата година са получили служителите в администрацията на Министерския съвет, питат депутати от БСП служебния министър-председател Гълъб Донев. От януари до август 2022-ра на 433-ма служители са изплатени близо 2 млн. лева бонуси, сочи отговорът на премиера. Това е периодът, в който управлява правителството на Кирил Петков. От август до края на миналата година са дадени още 1,144 млн. лева на 405 служители, когато на власт вече е служебният кабинет начело с Гълъб Донев. Става въпрос за възнаграждения за постигнати резултати, които са част от брутната заплата, пояснява Донев. През миналата година министър-председателят, вицепремиерите и министрите не са получили средства за допълнително стимулиране и други финансови стимули и награди, отговаря още служебният премиер. Такива обаче са получили съветниците в политическите кабинети на министър-председателя и вицепремиерите. По времето на кабинета на Кирил Петков – от началото на годината до август съветниците на премиера са взели 118 529 лева бонуси, тези на вицепремиера по еврофондовете и на министъра на финансите – 4556 лева.

Доста по-сериозна сума са получили като допълнително заплащане служителите в политическия кабинет на вицепремиера по ефективно управление – 40 817 лева.

През следващия период – от август до края на 2022 г., политическият кабинет на служебния премиер е взел бонуси в размер на 20 741 лева, а тези в екипа на вицепремиера по управление на европейските средства – 4238 лева.

Политическият кабинет на вицепремиера по социалните въпроси и служебен министър на труда е получил малко над 7000 лева, а на вътрешния министър – 4141 лева. По време на служебния кабинет няма съветници, с които са сключвани граждански договори, допълва Гълъб Донев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече