Дядо Ламбри Ничев – „меката“ връзка в любовния триъгълник Марешки, Борисов и Вселенския патриарх, бизнесмен и лице на многоликата българска православна църква

0

В църковните среди се носят слухове за евентуално ръкоположение в епископски сан на архимандрит Харалампи Ничев. За да получи един български архимандрит епископско достойнство в Константинополската патриаршия е достатъчно да е масон, да има връзки с политици и авантюристична жилка, каквито не липсват на печално известния духовник на българската православна общност в Истанбул архимандрит Харалампи (Ламбри) Ничев. Твърди се, че Фанарът иска да го изпрати в Латинска Америка, за да даде напътствия на нашите сънародници, както и на всички православни славянски емигранти (сърби, украинци, руснаци и беларуси). Твърди се, че архимандритът вече е закупил епископски одежди и кундури и свети съдове.

Междувременно, както е известно, Ничев дълго време нарича себе си „Анхиалски епископ” на схизматичната Истинска православна църква в Гърция, дори след като Синодът на Българската православна църква го възстановява в сан йеромонах в молбата на Видинския митрополит Дометиан, след като срещу него от страна на Св.Синод на БПЦ е имало производство по низвержение. Интересното е, че покаянното писмо на Ничев до йерархията на Каноническата църква, очевидно, може да се дължи на факта, че Синодът на гръцките старокалендарци не можеше да търпи пренебрежителното отношение на техния „епископ“ към неговите задължения, например многократното отсъствие от сесии без основателна причина и леко фриволно поведение. Публикуваме Покаянното писмо на Ничев до Вселенския патриарх Вартоломей без редакторска намеса.

Известни са снимки, на които е изобразен Харалампи в роба и с награди на Католическото тамплиерско общество, както и в странна бяла престилка със син триъгълник по време на масонски ритуал.

Но са известни и снимки на Хараламби в роба и с бутилки алкохол в ръка. Отново публикуваме без редакторска намеса.

Ако има съмнения как Харалампи е успял да спечели такова доверие, че да бъде приет във Вселенската патриаршия и да бъде назначен на доста значими постове, те се разсейват от информация за бизнес в областта на строителството и сметосъбирането на архимандрита и връзките му с български политици и престъпници. По-конкретно, в недалечното минало Ничев си сътрудничи тясно с Веселин Марешки, зам.-председател на 44-то Народно събрание, и Илиян Матеев, член на Европейската зелена партия (близо до интересите на Патриарх Вартоломей в областта на опазване на околната среда, но не много близо до православната вяра). По-специално архимандритът участва в кореспонденцията на политици с Фанар и е посредник при прехвърлянето на дарение от 250 000 евро от фондация „Марешки“ за нуждите на манастира „Света Троица“ на остров Халки. Говори се, че до манастира са достигнали едва 50 000 евро, другите 200 000 евро се загубили по пътя от България до остров Халки. Очевидно тогава той се сближава особено с архиепископ Елпидофор (Ламбриниадис) – по това време митрополит на Бурса, управляващ ничевски епископ и игумен на манастира.

След справка в търговския регистър се натъкваме на информация за дружества, собствени на светия човек. Едното е ХАШ ЕНД ЕН КОНСУЛТИНГ ГРУП с предмет на дейност внос, износ и търговия с машини и съоръжения за сметосъбиране и сметопреработване, предоставяне на консултантски услуги, търговско представителство и посредничество на местни и чуждестранни лица, комисионни сделки – натрупало задължения към хазната и прекратило търговска дейност. Другото дружество АПМ 44, със сходен като първото предмет на дейност, Ничев е продал по същата причина на криминално проявен малоимотен гражданин с инициали Р.К.

Може би авантюризмът на Ничев би могъл да се окаже по-скоро предимство, отколкото недостатък в очите на духовенството, ако не бяха мераците му към банкноти и други земни сладости. Градската легенда разказва за враждата между дядо Ничев и крупен безнесмен от Пазарджик, с когото не могли да си поделят вниманието на актьор от сериала „София ден и нощ“.

Интересно е да се запитаме защо Неофит недолюбва дядо Харалампи Ничев и поради каква причина Вартоломей – архиепископ на Константинопол го назначава за Архипастир на диозеза на Константинопол. Не е тайна, че Ничев е под контрола на самия архиепископ Елпидофор- протеже на патриарх Вартоломей и негов вероятен наследник във Вселенския престол. В крайна сметка отношенията между Ничев и Ламбриниадис са наистина доста доверчиви /“меко“ казано/– за последния дори се говори, че е бил ангажиран с покупка на имоти в Гърция за архиепископа на Америка.

Още повече, че Хараламби организира посещението на Борисов във Вселенската патриаршия по времето, когато подсъдимият Марешки става неин благодетел. Оттогава дядо Ламбри Ничев с гордост нарича себе си  „меката“ връзка в любовния триъгълник Марешки, Бойко Борисов и Вселенския патриарх Вартоломей.

Къде е днес дядо Харалампи Ничев? В буквалния смисъл- днес е на рожден ден на Тодор Георгиев- собственика на Смарт Солар. Ще стане ли Георгиев поредният любимец на Вартоломей и ще се обзаведе ли Вселенската патриаршия с фотоволтаични батерии – времето ща покаже. Важното е, че и днес дядо Ламбри Ничев си тежи на мястото и весели отбраното общество, събрало се на масата на г-н Георгиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече