Корнелия подменя делегати за червения конгрес

0

Разкараха 45-годишен местен шеф заради „колаборация с ГЕРБ”, сложиха 75-годишен на негово място

Предконгресна истерия тресе Корнелия Нинова и приближените й. Притеснена, че опозицията може да я смени на конгреса, червената лидерка е наредила безразборни и противоуставни подмени на делегати на конгреса, разкриха ядосани социалисти пред „Уикенд” броени дни преди ключовото заседание в зала 1 на НДК.

Тя смени 35 делегати в Пловдив, 12 в общини от област Хасково, но явно сметките за конгреса пак не излизат. Затова този път хората на Нинова удариха партийната организация в Доспат. За да е сигурно, че новото местно партийно ръководство ще е вярно на председателката, 45-годишният предишен местен шеф е заменен с „ново лице“ на 75 години – възрастовата група, в която Корнелия Нинова има най-много привърженици.


Социалистите алармират още, че главно действащо лице в преврата областният лидер на БСП Емил Хумчев е поискал смяната в Доспат с аргумента, че досегашното ръководство колаборира с ГЕРБ. Това се случва в момент, в който самата Нинова клекна пред ГЕРБ и ДПС с молба за подкрепа за третия и мандат вече открито говори, че ще търси решение в тази посока след изборите. Още по-нагло, казват още червените, е подобен аргумент да излиза от устата на самия Хумчев, който е основна опора на герберското управление в родния си Златоград.


Заради „уникалната си харизма“ на местните избори през 2019 г. Хумчев е разгромен от кандидата на ГЕРБ още на първи тур, а миналата година се провали и като водач на депутатската листа на БСП в Смолян и остави региона си без червен депутат. Въпреки това или сигурно заради това Хумчев е готов на всичко и верен до край на Нинова. На тази лоялност се крепи цялата му политическа кариера, съобщават още от опозиционните ядра на Столетницата, вбесени от предконгресните подмени.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече