Бойко Рашков и отряд полицаи пазят д***то на Асен Василев

0

Кметът на Перник гневен на местната полиция – охранявала политици, вместо да създаде организация за „Сурва“

Присъствието на бившия вицепремиер и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев на кукерския фестивал „Сурва“ в Перник е на път да предизвика преждевременната смяна на шефа на Областната дирекция на МВР Павел Млеканов и неговия заместник Йордан Николов, научи „Уикенд“.

Полицейските началници в миньорския град са заложени на дузпата от МВР шефа Иван Демерджиев заради нерегламентирана полицейска охрана, която са осигурили по време на кукерския фестивал на политическата делегация от София, предвождана от Асен Василев.
Бившият вицепремиер се появи на фестивала „Сурва“ в събота около 12,30 ч. на обяд, придружаван от родения в Перник екс председател на Народното събрание Никола Минчев и доскорошния МВР шеф Бойко Рашков, който влезе в 48-ото Народно събрание като водач на листата на „Продължаваме промяната“ в Перник. Триото беше

охранявано от поне петима униформени

служители на реда, координирани лично от заместник-директора на пернишката полиция Йордан Николов. В компанията на Асен Василев беше засечен и бившия областен управител на Перник Кирил Стоев.
Асен Василев, Бойко Рашков и Никола Минчев изкараха около час сред многолюдната тълпа в центъра на Перник, като полицаите разчистваха пътя на високопоставените гости, избутвайки встрани простолюдието. Делегацията на „Продължаваме промяната“ напусна фестивала „Сурва“ малко преди 14 ч. в събота заради зверския студ, а и заради трудностите около придвижването си сред народа и дюдюканията, че са охранявани от цял отряд полицаи.
Според източник на „Уикенд“ от Перник, Асен Василев и Бойко Рашков са били почетни гости на

тържествен обяд с печено прасе

и вариво (традиционно ястие в Перник – б.а.) даден в Драгичево от бившия кмет на селото Тодор Тодоров. На софрата са присъствали и полицейските началници Павел Млеканов и Йордан Николов, а веселбата продължила до късно вечерта.
Специалните грижи на полицията в Перник към делегацията на „Продължаваме промяната“ обаче е вбесила кмета на града Станислав Владимиров, който открито упреква органите на реда, че са се провалили с организацията на кукерския маскарад. И наистина – в събота и в неделя в Перник беше същински ад заради хилядите пристигнали гости и участници във фестивала. Малкото полицаи на терен не съумяха да създадат ред и дори не създадоха коридори за движение и буферни зони. Задръстванията в Перник също не можаха да бъдат избегнати заради липсата на зони за паркиране.
Твърди се, че Станислав Владимиров лично е повдигнал въпроса пред съветника на Румен Радев – Николай Копринков, като е настоял за

скорошната смяна на полицейските началници

в Перник. „Вместо да охраняват града, полицаите пазят задника на Асен Василев“, гневял се Станислав Владимиров.
Кметът на миньорския град не за първи път остро критикува полицията – преди няколко месеца Станката дори обяви протест пред сградата на МВР заради аферата с прокурорския син бияч Васил Михайлов, който се оказа закрилян от органите на реда. Срещу полицята в Перник се надигна вълна от недоволство и около случая с изчезналото дете аутист Сашко, който беше открит след 9 дни сам в планината, но не от полицията, а от отряд доброволци. Неофициално се твърди, че местните полицаи са допуснали серия от гафове около издирването на Сашко.
Шефът на Областната дирекция на МВР в Перник Павел Млеканов беше назначен миналата пролет на поста си от Бойко Рашков и според мълвата в миньорския град е с основна роля за влизането на Рашков в Народното събрание на последните избори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече