И това ако не е спекула: Сравниха цените в Кауфланд в Германия и България, вижте и преценете сами

0

Преди няколко дни Флагман.бг сравни цените в Кауфланд в Германия и България, вижте и преценете сами

10 броя яйца тук най-евтино са за 4,15 лв., в Германия – 2 евро

Прави впечатление, че хранителните стоки са поскъпнали и там, но стандартът на живот е доста по-висок от нашия

През последната година наблюдаваме рязък скок на хранителните продукти у нас. Дори в хипермаркетите промоциите вече не са толкова по джоба ни. Ако до вчера 10 броя яйца струваха малко над 2 лева, в момента най-евтината цена е двойно по-висока – над 4 лв. Ръст има почти във всеки един продукт и услуга у нас. Как обаче стоят нещата в чужбина? 

Флагман.бг направи днес проверка в един най-големите и посещавани хипермаркети в Бургас – Кауфланд. Там бе репортерът на Емел Махмуд. По същото време пък репортерът ни Светлозария Кидерова посети обект на веригата в немския град Дюселдорф. Оказа се, че и там цените са доста по-високи в сравнение с преди година. Въпреки това обаче те са по-поносими за джоба на немеца, тъй като стандартът в Германия е много по-висок от нашия. Средната заплата там през 2023 г. е 4093 евро, докато в България тя е около 1800 лв. (данни на НСИ за третото тримесечие на 2022 г.)

В немския Кауфланд може да се намерят 10 бр. яйца на промоция за 2 евро. В наш обект те са за 4,25 лв. „Продуктът на миналата година“ – олиото, чиято цена драстично скочи в началото на годината и заради промоции се стигна до огромни опашки пред същия хипермаркет, дори и до бой и сблъсъци, е на 2,69 евро в Германия. Тук е 3,55 лв. 

Опаковани мини домати 250 гр тук струват 3,29 лв. В немския Кауфланд са на промоция на цена от 0,49 евро. Бананите също са по-скъпи в България. Тази седмица екзотичният плод е на промоция в хипермаркета и струва 2,98 лв. В Германия цената не е намалена и струва само 1,29 евро. Краставиците също са на промоция там – за 1,09 евро, като редовната им цена е 1,29 евро. У нас същият сорт е 3,99 лв. на промоция, иначе са с 1 лв. по-скъпи. Цената на и месото у нас излиза по-скъпо, при това – с драстична разлика.

Вижте и останалите цени:

В ГЕРМАНИЯ: 

В БЪЛГАРИЯ: 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече