Фалшиви твърдения около Димитър Стоянов и мистерия с журналистическите му награди

0

Излизат наяве смущаващи подробности около Димитър Стоянов и неговите действия, а може би и фалшиви твърдения!

След изтеклите русофилски нагласи, на провъзгласилия се за русофоб и разследващ журналист Димитър Стоянов, с редакцията на БУНТ се свърза лице, което е работило с въпросния господин.  

Източникът ни, пожелал да запази анонимност,  сподели смущаващи подробности около апелите за помощ на Стоянов към международната организация OSCE, където се жалвал за това, че се чувства заплашен, заради разследванията които извършва и, за които пише. 

В твърденията си през 2015 година, Стоянов сигнализира на OSCE, че е бил следен от неизвестни за него лица, след което е имало неправомерно проникване в апартамента му, когато него го е нямало. Последвала е и жалба в полицията. След извършена проверка, от органите на реда, не били установени такива обстоятелства.

Добре осведоменият ни източник споделя още, че никой никога не е следил Стоянов. Въпросното претърсване в апартамента му е било извършено от негов интимен приятел – Боби, с когото Стоянов живеел заедно в цитирания апартамент и причината била на основа ревност, заради трето лице. Стоянов решил да се възползва от случая и веднага съчинил история, която да го издигне в международните журналистически среди и да се изкара заплашен. 

Сходни по сценарий са били и други случаи, когато журналистът се е чувствал заплашен и е алармирал различни международни организации. Но нито една от заплахите не се доказва.

Димитър Стоянов е носител на награда George Weidenfeld за смела разследваща журналистика, но дали наистина я заслужава или просто PR креативноста му работи добре, времето ще покаже. Но няма как да не се събуди въпросът: На база на гореописаното, може ли да се вярва на всяка написана или изречена дума на Димитър Стоянов?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече