Калинка от ПП с прозрения: В „Магнитски“ е пълно с чеченски главорези, диктатори и всеки шести е българин

1

„Чеченски главорези, диктатор от Мианмар са част от списъка „Магнитски“ – и всеки шести там е българин. Санкциите на САЩ показват, че те са събрали доказателства – и то по същата тема, заради която Владислав Горанов беше арестуван миналата година“ – заяви Калина Константинова, едно от лицата на „Продължаваме промяната“ и вицепремиер в правителството на Кирил Петков.

Константинова беше категорична – никъде по света Горанов не може да има банкова сметка, не може да управлява пари.

Къде са отивали парите от две последователни правителства на Бойко Борисов, в които Владислав Горанов беше финансов министър? Българската прокуратура стои сляпа, глуха, не чува – тези казуси стоят някъде по шкафчетата на главния прокурор и той отказва да разследва, продължи Константинова.

За нея списъкът „Магнитски“ не е външна намеса във вътрешната ни политика и вътрешните ни работи, а реакция на „глобалната имунна система“.

По думите ѝ, САЩ ни казват да се оправим с корупцията ни, но и вземат мерки това да не вреди извън България.

Тя напомни и, че Великобритания също наложи санкции и на още родни бизнесмени.

Оттук-нататък трябва да осигурим съдебна реформа и правосъдие, не само защото го дължим на българите, а защото нашата ориентация в света е поставена на карта, убедена е Константинова.

Изключително гладко протича подреждането на листите с „Демократична България“, увери Константинова.

Тя каза, че напускането на бившия зам.-земеделски министър Иван Христанов изобщо не е свързано с реденето на листите, защото е станало преди обединението с „Демократична България“.

Лена Бориславова не е взела дотук решение дали ще участва в листите, добави Константинова. Борим се с ДБ да спечелим 121 депутати в следващия парламент, подчерта тя.

Константинова се усъмни и, че БСП ще влезе в следващия парламент, като наблегна, че всички важни за социалистите политики са били финансирани, след като ПП спрели течовете през НАП – 8 млрд. лв. Що се отнася до местните избори и специално в София, Константинова коментира, че има обсъждане с ДБ и желание за съвместна работа.

Тя твърдо обясни, че има факти в политиката и не може по тях да има нюанси – като например кой гласува за съдебна реформа и кой против. За финал изрази притеснение, че пак гласуваме и на хартия, и машинно – заради възможни манипулации.

1 Коментар
  1. Владимиров казва

    Когато се говори за списъка М, винаги трябва да се казва, че той се попълва с доноси от български комплексари. Жалко, че те ни поставят наравно с Чечня и Мианмар.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече