Комунистите са се впили като кърлежи във властта и не пускат кокала

1

Аман от комунистите. Край нямат, впили са се като кърлежи в управлението на държавата и не пускат кокала за нищо на света. Ляв президент, бивш комунист управлява с назначено от него правителство, в което е пълно или с бивши, или поне със симппатизанти на лявата идея. В опозиция са две основни партии, едната уж го играе евроатлантическа, ама газопровод за чудо и приказ построи на Путин. Другата партия е Столетницата, дето от 30 години търси себе си и своята нова връхна дреха. Толкова дълго се търсеше, че накрая май съвсем ще се изгуби, ще остане само лидерката ѝ с най-близкото си обкръжение.

Пенсиите били вдигнали левите, минималната заплата, безплатни ясли и пари за първия учебен ден. Толкова неща, а пък партията се топи като сняг през април. Още на два-три избора като отидем, нищо чудно и да забравим за модерната лява. Това последното си беше една от най-големите подигравки, пръкнали се от средите на бившите комунисти. Нито лява, нито модерна партия станаха. Бяха просъветска, превърнаха се в проруска и това е май единствената им значителна промяна.

Във врата на социалистите пък дишат онези от партията, присвоила си за свое име най-славния период в българската история – Възраждането. Ако гледат отгоре истинските ни будители и революционери, сигурно се червят от срам, като виждат какви я вършат днешните пишман възрожденци. Издигнали в култ копейката, дейците на партията са против Европа, ЕС, еврото, НАТО и всичко, което имаме, макар и без съвсем да сме го заслужили. Има и една партийка, наричат я Възхода, която е готова да даде винаги едно рамо, няма значение на кого и за какво, важно е да е възходителен пътят ни нагоре и напред. За жалост, напоследък уж все вървим, пък като се огледаме, все на същото място сме си. А това е резултатът от дейността и управлението на прикрито или открито левите ни управленци. За десни няма и смисъл да говорим, те отсъстват. Затова и сме на това дередже. Нищо, че били вдигнали пенсиите, заплатите и другите работи. Да вземат да се вдигнат всичките и да се махнат, ама де тоя късмет.

   Михаил Славков, Варна

1 Коментар
  1. Владимиров казва

    Защо подхранват комплексите на такива хора?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече