Защо Кирил и Асен пропуснаха прощалното парти на Херо Мустафа?

0

Mиналата сряда Херо Мустафа е дала официален прощален прием в посолството, на кой- то са присъствали представители на различни политически партии, включително Бойко Борисов

Сред най-коментираните теми е било отсъствие то на Кирил Петков и Асен Василев, а „Продължаваме промяната“ е била представена от Даниел Лорер. Мнозина заподозряха интрига в отсъствието на Кирил и Асен от тържеството, организирано от Херо Мустафа. Още повече че напористата посланичка е сред главните виновници за възхода на „Промяната“ и избирането на Кирил Петков за премиер. Причината за отсъствието стана ясна скоро и се оказа, че харвардците бързо се адаптират към новата действеност. Очевидно те бързо са забравили колко дължат на Херо и са се отправили отвъд океана, за да си гарантират подкрепа от наследника й. Любопитното е, че визитата на двамата съпредседатели на ПП е преди старта на предизборната кампания за вота на 2 април и в момент, когато харвардците водят преговори с ..Демократична България“ за общо явяване на изборите. Причината за пътуването им продължава да тъне в мистерия.

Официалното съобщение от ПП е, че те са се отправили към страната на неограничените възможности, за да се срещнат със сънародниците ни там, което звучи наивно. Според запознати причината за воаяжа е съвсем друга – разговори за затопляне на отношенията със САЩ и получаване на подкрепа по време на мандата на новия посланик Кенет Мъртън.


По информация на „Филтър“ Кирил Петков и Асен Василев са разочаровали американските си ментори заради скандалите, съмненията за използване на посредници при доставки на руски газ и роднинско-приятелските схеми по време на тяхното управление. Веднага след прощалния прием на Херо Мустафа пък стана ясно, че бащата на Кирил Петков е бил ангажиран по непонятни причини с търсене на доставчици на синьо гориво. Той официално е пътувал до Турция за преговори заедно със съветника по външната политика на Петков Весела Чернева. Летял е на държавни разноски през миналата година според твърденията на бившия зам.- министър на енергетиката Пламен Данаилов. Очевидно Кирил Петков и Асен Василев трябва да лъскат имидж пред отвъдокеанските си партньори, без които е невъзможно да разчитат да се изкачат на върховете на властта отново. Резултатите от американскаТa им совалка тепърва ще излизат на светло в предизборната кампания.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече