Иван Дерменджиев къта 15 имота, половин милион спестявания и частна лодка

0

Вътрешният министър Иван Дерменджиев има дълъг списък с имоти, видно е от най-новата му декларация, подадена към КПКОНПИ. В нея той е нанизал цели 15 броя недвижими имущества, с които се конкурира с предшественика си на шефския стол в МВР Бойко Рашков, кой- то пък притежава рекордните 22 имота на свое име, писа „Ретро“.

Най-скъпата придобивка на Демерджиев „е просторен апартамент в Пловдив от 197 квадрата, който е придобит от него и съпругата му Анета срещу 300 хиляди лева още през 2008 г.  В същата година те се сдобиват и с по-малко жилище в Града под тепетата от едва 56 кв. На територията на Пловдив семейството притежава още един апартамент от 34 кв. м, гараж, паркомясто и парцел. Очевидно вътрешният министър и жена му предпочитат да инвестират фамилните спестявания в недвижимо имущество, защото през 2020 г. са си купили и две ниви в известното пловдивско село Марково, пpoчуло се в околията като „Кварталът на богатите,,. Там палати и вили имат всички местни бизнесмени, а сред новите инвеститори наред с Демерджиев е и Жан Виденов, който си строи къща в Марково от 3 години насам.

Нива Дерменджиев има и в съседното село Брестовица, която придобива през 2018 година.

 10 години по-рано със съпругата му са си купили къща и още четири ниви в село Васил Левски – община Опан, чиято площ възлиза на общо 11 декара. Останалите четири имоти са на територията на Симеоновград и околията където има къща с двор и нива. Интересна подробност че  министър Дерменджиев не е декларирал, че притежава автомобил на свое име, но пък отчита, че има моторна лодка „Видра“.

Спестяванията на служебният шеф на МВР също не са никак оскъдни. Сумата, която е посочил като налични парични средства възлиза на 450 000 лв. В банков влог държи още 92 338 лв. Така общата сума надхвърля половин милион.

 Съпругата на Дерменджиев – Анета, е известна пловдивска бизнес дама. На свое име тя има регистрирани четири фирми, които управлява сама или в съдружие.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече