Мая Манолова не си плаща тока

0

Кризата е ударила по джоба и Мая Манолова. Бившата омбудсманка е сериозно задлъжняла към ЕРП-то „Електрохалд“, което снабдява с електричество столицата.

Оказва се, че Манолова не е погасила сметка в размер на 324 лева и 71 стотинки, натрупана в апартамента й в София. Крайният срок за плащане е бил 30 ануари , което означава, че лидерката на „Изправи се, България“ e пред поредното спиране на електрозахранването на жилището си. Съседи на Манолова от софийската улица „Русалийски проход“ в квартал „Хладилника“, където тя има апартамент, споделят, че кюстендилката не за пръв път получавала предупреждения от ЕРП-то за неплатени задължения и заплахи за спиране на тока в столичния й дом. Понякога сумите били доста по-символични.

През миналата есен били на път да й  „дръпнат шалтера“, защото не намерила време да погаси задължение от 36,80 лв. Насред зимата на 2022 г. обаче сред комшиите се разчуло, че дължала над 460 лева за електричество. Очевидно Манолова ползва редовно апартамента си в Со- фия, който е изцяло неин, макар публично да споделя, че съжителства в пернишкото село Рударци заедно със съпруга си Ангел Найденов. 3а сметките на луксозната им вила там с пищен двор, беседка и барбекю се грижел Найденов, споделят от обкръжението на семейството. Не е ясно обаче защо Манолова системно не плаща сметките на софийското си жилище — дали заради липса на време, пари или разсеяност, чудят се нейни съседи.

Въпреки че Мая и Ангел са жители на едно от най-елитните села в покрайнините на София, където редица знаменитости имат къщи, битовите им неволи там също не секват. Бившият министър редовно се жалва в социалните мрежи я от режим на водата, я от липса на ток. Проблемът с честите спирания на електричеството във вилата им в Рударци не бил, че Найденов не плащал сметките навреме като жена си, а че се подавало много ниско напрежение и всички уреди се изключвали. На ден токът спирал по 2-3 пъти, и то за повече от два часа, оплакват се и други жители на баровското село, спечелило си прозвището пернишкия „Бевърли хилс“.

Въпреки полевите условия бившият военен министър предпочита чистия селски въздух и разкошната гледка към Витоша вместо апартамента на жена си в София, където тя отсядала понякога сама.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече