Балабанов е новият любимец на Слави, Тошко Пинчера изпадна в немилост

0

Станислав Балабанов е новият силен човек в „Има такъв народ“, показа проверка на „Филтър“. Младият журналист вече е в изпълнителния съвет на партията, ръководен от Слави Трифонов, където са само най-верните му хора от екипа на телевизията. Балабанов е застанал на чело на ръководния орган в края на миналата година, без това да е обявено публично. Преди това беше само член на ИТН и депутат в три поредни парламента.

Освен това Балабанов е пълномощникът има такъв народ в ЦИК за вотът на 2 април, показват регистрите на комисията.

На миналите избори например важната роля беше възложена на Тошко Йорданов, а на по-предишните напусналата по-късно Виктория Василева.

Станислав Балабанов със всеки ден постепенно се издига във формацията на Слави Трифонов и скоро ще измести дългогодишния любимец на Дългия Тошко Йорданов,  особено ако “Има такъв народ“ прескочи бариерата, прогнозират членове на залязващата партия.

Повечето от наблюдателите са на мнение, че сриват на доверие към „Има такъв народ“ се случи точно под ръководството на Тошко Йорданов. Той беше шеф на парламентарната група и водеше най-важните преговори с останалите партии. Повечето независими анализатори го определят като изключително недиалогичен, самовлюбен и нехаризматичен. Според тях именно Тошко Йорданов е препъни камъкът за проекта на Трифонов. В същото време за година и половина гласовете за ИТН се стопиха пет пъти, което няма аналог в годините на прехода.

В последните две седмици и началото на предизборната кампания Тошко Йорданов е в чужбина. Той и Ивайло Вълчев от сценаристите обикалят Европа, да се срещат с българи зад граница. Йорданов липсва от публичното пространство и това не е случайно. Неговото име се свързва с много скандали от последната година, от които „Има такъв народ“ сериозно пострада, а близките съветници на Слави са го убедили да прибере пинчера си както е известен Йорданов в екипа му.

Станислав Балабанов е сравнително нов член на екипа на Дългия, но за кратко време успя от журналист с микрофон по събития да се издигне до водиш и член на изпълнителния съвет на партията. Не пропуска възможност да изкаже преклонението пред лидера. Ожени се за една от певицата на „Ку-ку бенд“. На него е поверена и важната роля да координира хората, които събират подписи за референдума на „Има такъв народ“ за президентска република. Очаква се дори да води две от листите на партията на изборите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече