Жертвали Дунчев заради Лорер

0

Александър Дунчев от „Продължаваме промяната“ трябвало да отстъпи първото място в листата на София-област, за да може Даниел Лорер да остане първи във Варна, пише „Филтър“, позовавайки се на двама запознати със ситуацията в новата коалиция.

Александър Дунчев

Лорер е водач на ПП в морската столица за последните два вота за НС. Там на първо място в листата на „Демократична България“ традиционно се явява и ген. Атанас Атанасов. При обща листа в новата коалиция интересите на ПП натежали и при договорката Лорер бил посочен ултимативно за водач. При това положение се наложило да търсят място на ген. Атанасов, който като лидер на ДСБ също настоял да води листа. Затова са обсъждани няколко варианта – да е начело в Разград, където е бил полицай и прокурор. Там обаче би изместил коалиционния си партньор Ивайло Мирчев от „Да България“. Предложен му е вариант и за Русе, където лидерското място в ПП бе освободено от Николай Събев. Накрая обаче наследникът на Иван Костов си избрал по-близка дестинация – София-област, където традиционно водач на ПП е борецът срещу горската мафия Александър Дунчев.

Решението Дунчев да бъде изместен на второ място е взето в тесния кръг на ПП, пише още „Филтър“. Това са Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова и Даниел Лорер, който имал най-голям интерес от това, уточнява изданието.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече