Скандали в листите заради Мирчев

0

Трескавото приготовление за изборите е съпътствано със скандали в новоизлюпената коалиция ПП- ДБ. Всеки от лидерите искал да е водач, или да сложи свои хора начело на листите. От ПП се жалват, че шефовете от „Да, България“ били особено активни в натиска. Иво Мирчев настоявал на избираеми места да бъдат поставени негови хора и пробутал във всеки регион по някой авер. Макар с променлив успех, акциите му продължават да дразнят новите партньори от Промяната, твърди източник на „Галерия“.

На предишните избори Мирчев оглави две кандидатури в кандидат- депутатски листи – в Разград и Бургас. Добричлията тогава не пожела да води в родния си град. Според местни хора той се притеснява от комунистическото минало на своя баща, което било голям негатив за него самия.

Точно в Бургас се очертава обаче Мирчев да отстъпи водаческото място и то да се даде на „Продължаваме промяната“, твърдят бивши депутати.

От ДБ пък никак не били съгласни отцепилия се от БСП Явор Божанов да е водач на новата коалиция в Габрово, както самият той оповести.

Демократите изобщо не били единодушни да го допуснат до себе си, камо ли да му дадат челно депутатско място.

Габровската организация на „Да, България“ не била навита да работи за бившия бесепар защото това щяло да им отвори доста обяснения с избирателите. От ДСБ пък нямат регионална организация там и местни активисти предполагат, че точно по тази причина ПП са решили, че мога да пратят Божанков в Габрово.

Скандал се вихри и с бившия министър на Промяната Александър Дунчев. Пазителят на горите се разбунтува заради отреденото му второ място в листите на София област. Където лидерското взе ДБ. Това разгневи лесовъда, който поиска от „Промяната“ да си върне първата позиция, иначе в противен случай заплаши да изнесе скандали от кухнята. Активисти на „Промяната“ обаче искат Дунчев да бъде изхвърлен завинаги.

Кирил Петков побърза да потуши конфликта като каза, че коалицията трябва да е преди егото на отделните кандидати. Не толкова мека е била обаче позицията на половината от ръководство на промяната. Доста от активистите са поискали Дунчев да бъде отстранен без право на връщане. Бунтарят вдига отдавна кръвното на своите с действията си в парламента насочени директно срещу коалиционните партньори.

Плюеше най-много коалиционния партньор БСП по време на кабинета Петков. В резултат социалистите се заканиха да му заведат съдебни дела.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече