Бойко Рашков с 888 бона спестявания

0

Бившият депутат от редиците на ПП Бойко Рашков е успял да спести близо 120 000 лв. само в рамките на шест месеца, пише „Ретро“.

Това става ясно от най-новата му декларация за имущество и интереси,  подадена към КПКОНПИ. Оказва се, че докато е бил народен представител в 48-ия парламент, Рашков явно не е харчил и стотинка от депутатската си заплата. Дори успявал да задели повече, отколкото изкарва от парламентарната си дейност. Възнагражденията на народните представители в последния парламент варираха между пет и седем хиляди лв. в зависимост от това дали и в какви комисии участват допълнително. В същия период обаче Рашков очевидно е спестявал поне по 20 бона месечно.

Към момента той е декларирал, че притежава на влог в българска банка 287 323 лв. Декларацията му към КПКОНПИ  е подадена на 16.11.2022 година. Шест месеца по-рано, на 13,05, 2022 година, Рашков е декларирал, че къта в банковата си сметка 169 054 лева. Проста сметка показва, че само в рамките на половин година от месец май до месец ноември сметките на бившият МВР са набъбнали със 118 269 лв. Огромната сума се равнява на 253 минимални пенсии, които обикновен пенсионер би получавал в рамките на цели 21 години.

Странични средства, извън спестяванията си бившият депутат от ПП е вложил и в инвестиционен фонд, който носи дългосрочни печалби. Той притежава 524 412 лв., внесени в ДСК стандарт.

Общата сума на спестяванията му според последната му декларация е 888 578 лв. Гонещият милион бивш вътрешен министър обаче продължава да е собственик на безкрайно дълъг списък с луксозни имоти по територията на цялата страна, чиято парична стойност отдавна се оценява на милиони. През последния му депутатски мандат той не е набъбнал, но Рашков продължава да бъде рекордьор, притежавайки цели 24 имота. Сред тях е и прословутото имение в полите на Витоша, което разполага с 12 тоалетни, фитнес, сауна, басейн, гаражи, английски двор и други екстри.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече