Низвергнати от „Позитано“ играят за независими кметове

0

Както знаково беше прието отсъствието на Веска Ненчева от листите на БСП. Учителката от Карлово винаги водеше социалистите в Пловдив-област, но сега беше разжалвана. Нинова сложи  на първо място проверения кадър Манол Генов.

Според официалната версия Ненчева е била обвинена за загубата на куп структури в региона. Както е известно над 100 социалисти от Пловдив и околностите напуснаха БСП.

Според запознати Ненчева не е само не е била съгласна с обвиненията, но се разсърдила здраво на ръководството. Огнената дама заявила публично в Карлово, че ще играе за кмет на родното място на Апостола, но самостоятелно, като не иска да чуе за подкрепа от БСП.

Ненчева била убедена, че и без това ще си вземе гласовете на верните червени избиратели в града, които я подкрепяха през годините с рекордни преференции. Веска е любимка на бабите в Карлово, а има подкрепата и на училищното съсловие. Според запознати още няколко червени кметове са изявили желание да играят самостоятелно на изборите, защото в момента всяко свързване с БСП по-скоро ще им попречи.

Разбира се, най-известният от тях е Станислав Владимиров който беше изключен от партията. Той вече обяви че ще се кандидатира като независим. Не е изключено обаче потомственият социалист да бъде подкрепен от „Продължаваме промяната“, които нямат силни фигури в Перник и по изборите пращаха там Никола Минчев или Бойко Рашков.

Листата на БСП в Перник води Борис Цветков, който пренареди два пъти листата в столичния 24 МИР. Там обаче не успя сега да води заради Георги Свиленски и сега Цветков ще оправя червените бакии в Перник.

Отпадналите от листите на БСП ще дръпнат със себе си цели структури, каза пред „Галерия“ източник от левите политически среди. Обидени има в цялата страна и това ще проличи още в първите дни на кампанията, когато „парашутистите“ на Нинова ще се сблъскат с неотзивчивите свои колеги.

Причината е наложеният от лидерката принцип – хем да се дава възможност на местните структури да издигат кандидат-депутати и водачи на листи, хем ръководството да не се съобразява с регионалните предложения и да налага своите хора.

Във Велико Търново ситуацията никак не е розова. След последователното отстраняване на две знакови фигури регионалната структура е видимо нестабилна. Първо беше изтласкана зад борда дългогодишната депутатка от този край Весела Лечева, а след това Нинова отстрани депутата от гражданската квота, който още в началото се класира чрез преференции – Явор Божанков. За потушаване на ситуацията в старата столица ръководството праща не кой да е, а самият Кристиян Вигенин. За Видин ръководство на столетницата сложи като водач Филип попов, който беше класиран на осмо място от областния съвет на БСП, а на последните избори не влезе в парламента.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече