„Български възход“ се разпада, спонсорите бягат

0

И без това крехките организации на „Български възход“ се разпадат, а шансовете на Стефани Янев да влезе отново в парламента си изпаряват. Партията е била напусната от знакови фигури, а големи спонсори са спрели парите.

Тотален е разпадът  в „Пловдив“, например, където депутатката от последния парламент Лилия Недева напусна „Български възход“ и се нареди в листата на новата партия на Ива Митева. Цялата структура в града е била солидарна с нея.

Един от знаковите фигури в Пловдив – Жоро Петков, обяви оттеглянето си чрез социалните мрежи. Бизнесменът беше един от спонсорите на партията в национален мащаб

„Скъпи приятели, искам да ви информирам, че поради различия в разбирането за политика, принципност  и откритост на действията, аз няма да помагам повече на генерал Стефан Янев и на партия “Български възход“

Желая успех на партията и на хората, които я подкрепят“

„Усилията и куражът не са достатъчни, когато липсват целта и посоката“  Джон Ф. Кенеди“ .

Това написа Петков, явно майтапейки се с напъните на Стефан Янев да цитира Кенеди за щяло и нещяло.

Източник на „Галерия“ твърди, че проблемите в партията тепърва ще се открояват. Засега неоспорим факт е  само липсата на отчетливо изложена партийна програма, както и на собствена политическа физиономия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече