Внучките на Луканов гении в Софийския университет СНИМКИ

0

Двете внучки на Андрей Луканов са отличнички в Софийския университет, научи „Ретро|. Наследничките на убития преди 26 години премиер са избрали да останат в България и да получат висшето си образование в най-добрия столичен университет. Мария и София са връстнички и са деца на сина и дъщерята на Луканов.

Мария Луканова 

И двете девойки са учили в престижното столично „133 СУ Александър Пушкин“, намиращо се в центъра на София, където са завършили през 2019 г. Мария е щерка на Карло Луканов, син на убития политик, и в момента е студентка в четвърти курс в Юридическия факултет на Софийския университет. Догодина ѝ предстои дипломиране с магистърска степен. Към правото тя се насочила по настояване на баща си, който на 50-годишна възраст реши да смени амплоато и също завърши юридически науки, а от миналата година вече е действащ адвокат към Софийската колегия. Мария е сериозно обвързана от дълго време със своя съученик Кристиян Тодоров, родом от Враца, с когото имали намерения да създадат семейство, но едва след като се дипломират и реализират професионално.

Мария с приятеля си 

В ученическите си години девойката преживя силен стрес покрай скандалния развод на баща си Карло и майка си Лили, която понастоящем работи в Министерството на правосъдието. Двамата имаха спорове за родителските права, съдиха се дълго време, а Карло дори организира шествие в центъра на столицата, за да потърси подкрепата на бащи в сходно на неговото положение. Покрай пълнолетието на дъщеря им и абитуриентския ѝ бал двамата се сдобрили и днес имат цивилизовани отношения, но синът на Андрей Луканов продължава да помага чрез своята фондация на бащи с подобни проблеми.

ВнучкатаСофия 

Другата внучка на покойния премиер – София, е дете на дъщеря му Ани, която никога не е била публична личност. С бащата на щерка си Анна Луканова е разделена отдавна, а и до днес двете с наследничката ѝ продължават да живеят при нейната майка и вдовица на Луканов – Лилия Герасимова. Трите дами обитават скромен панелен апартамент. Преди години съпругата на политика сподели в телевизионния ефир, че са имали изключително трудни моменти, когато София е била по-малка. Едва свързвали двата края и живеели в много икономии и лишения. Сега девойката обаче е бъдещ компютърен спец. Тя е последна година студентка във Факултета по математика и информатика при СУ.

След дипломирането си ще има редица възможности да започне доходоносна работа, тъй като компютърните специалисти са сред най-добре платените професии у нас. Докато е била ученичка, София се е занимавала усилено с художествена гимнастика, но към днешна дата приоритет ѝ е учението, а не спортът. В социалните мрежи не е споделила дали си има половинка. Майка ѝ Анна никога не се е показвала публично и последната известна за нея информация е, че преподавала рисуване на деца. Преди години се занимавала и със сценичните костюми в редица филмови продукции.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече